Η ΑΕΚ πέταξε στ’ αστέρια

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Βίντι (1-1) και επιστρέφει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από 12 χρόνιαΑπό τον
Γιώργο Σηφάκη

Ηταν αδύνατον να μην είναι συνεπής στο ραντεβού της με την Ιστορία. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ ύστερα από 12 χρόνια θα βρεθεί ξανά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τη χθεσινή ισοπαλία 1-1 με τη Βίντι στο ΟΑΚΑ και εκμεταλλευόμενη το 1-2 στην Ουγγαρία.

Μπροστά, λοιπόν, σε 35.000 θεατές, ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε τον Λόπες αντί του τιμωρημένου Μπακασέτα και αυτή ήταν η μοναδική αλλαγή σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Ετσι, έμεινε εκτός εντεκάδας ο Πόνσε, αλλά και ο Αλεφ, αφού προτιμήθηκε ο Γαλανόπουλος. Αμυντικογενές σχήμα που δικαίωσε τον Ελληνα τεχνικό, αφού η «Ενωση», με καλυμμένα τα νώτα της, μπήκε δυνατά στο ματς από τα πρώτα λεπτά. Εκλεισε τους Ούγγρους στην άμυνά τους και δεν τους επέτρεψε να κάνουν παιχνίδι.

Αντίθετα, η ίδια έφτανε με ευκολία στην περιοχή της Βίντι, αλλά από κει και πέρα ήταν φλύαρη στην τελική προσπάθεια. Οι παίκτες του Νίκολιτς, όμως, όσο περνούσε η ώρα πατούσαν καλύτερα στο γλιστερό τερέν και μετά το 35΄ προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, χωρίς επιτυχία, αφού στο 30’ ο Μπάρκας απέκρουσε εντυπωσιακά φάουλ του Λάζοβιτς. Στην επανάληψη η ΑΕΚ, ασορτί με τη βροχή, μπήκε σαν καταιγίδα στο παιχνίδι και με πέναλτι (ο Φιόλα ανέτρεψε τον Λόπες) του Μάνταλου άνοιξε το σκορ (1-0) στο 48′. Το γκολ έφερε χαλαρότητα και η Βίντι το εκμεταλλεύτηκε φέρνοντας γρήγορα το ματς στα ίσια (1-1) στο 57’ με τον Νεγκό (λάθος έξοδος του Μπάρκα).

Από εκείνο το σημείο και μετά, όπως και στην Ουγγαρία, την ΑΕΚ την έπιασε τρικυμία. Οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και η Βίντι έμοιαζε με… Μπαρτσελόνα. Εχασε 2-3 ευκαιρίες και έδειξε τις μεγάλες αδυναμίες που έχει η «Ενωση» κυρίως στον χώρο του κέντρου. Τα τελευταία, δε, λεπτά μετά την αποβολή του Λόπες (με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 80′) ήταν εφιαλτικά, έστω κι αν η «Ενωση» άντεξε έως το τέλος.
Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία).

AEK (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος (90′ Τσόσιτς), Κλωναρίδης (62΄ Πόνσε), Λόπες, Λιβάγια (84΄ Αλεφ).

ΒΙΝΤΙ (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβασικ, Φιόλα, Πάουλο Βινίσιους, Γιουχάς, Στοπίρα, Χάντζιτς, Νικόλοφ (46΄ Πάτκαϊ), Νεγκό, Κόβατς, Στσέποβιτς, Λάζοβιτς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα