Παραιτήθηκε υπ. Υγείας για τη μαφία των φαρμάκων

Η θύελλα έφτασε στο ΒρανδεμβούργοΣαρωτικές εξελίξεις, με παραιτήσεις πολιτικών προσώπων, έχει προκαλέσει στη Γερμανία η αποκάλυψη του σκανδάλου διάθεσης παράνομων αντικαρκινικών φαρμάκων, που είχε γίνει γνωστό και από τη δράση του κυκλώματος στην Ελλάδα. Χθες η Ντιάνα Γκόλτσε, η υπουργός Υγείας του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, που προέρχεται από το κόμμα Die Linke (Αριστερά), υπέβαλε την παραίτησή της λόγω του σκανδάλου.

Η απάτη με τις παράνομες εξαγωγές αντικαρκινικών φαρμάκων, που είχε τζίρο εκατομμυρίων ευρώ, ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον περασμένο Μάιο, ύστερα από πολυετή έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία συνέλαβε 18 υπόπτους. Μεταξύ αυτών, και τα τέσσερα φερόμενα ως αρχηγικά μέλη του κυκλώματος.

Ηξεραν από το 2016

Οι γερμανικές Αρχές φαίνεται ότι αρχικά ήθελαν να κρύψουν το θέμα κάτω από το χαλί, παρά το γεγονός ότι οι Αρχές του Βρανδεμβούργου είχαν ενημερωθεί από τις ελληνικές αρχές για τις κατηγορίες ήδη από το 2016, ενώ η άδεια της Lunapharm ανακλήθηκε μόνον όταν η υπόθεση αποτέλεσε θέμα τηλεοπτικής έρευνας φέτος.

Στους κατηγορουμένους συγκαταλέγονταν γιατροί, νοσηλευτές, ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών και υπάλληλοι μεταφορικών εταιριών. Οι συλληφθέντες κατηγορούνταν ότι υπεξαιρούσαν ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα από νοσοκομεία της χώρας, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν σε τριπλάσια τιμή στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Κεντρικό ρόλο στην απάτη φέρεται ότι διαδραμάτιζε αλλοδαπός ιδιοκτήτης εταιρίας, που εμφανιζόταν να εμπορεύεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό φαρμακευτικά σκευάσματα για τη θεραπεία του καρκίνου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα