Ορκωμοσία με άρωμα γυναίκας και φιλοδοξίες ως… τα αστέρια

Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν, οι βιαστικοί, οι «αργοπορημένοι» και η δέσμευση από τον Κρέτσο για… διαστημική βιομηχανίαΟρκίστηκαν τα μέλη της νέας, «διευρυμένης» κυβέρνησης Τσίπρα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού. Η τελετή, που είχε σαφώς «άρωμα γυναίκας», πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο. Τον θρησκευτικό όρκο επέλεξαν οι Αραχωβίτης, Ξενογιαννακοπούλου, Παπακώστα, Χρυσοβελώνη, Κόλλια-Τσαρουχά, Τελιγιορίδου και Μπόλαρης. Η ορκωμοσία για όσους επέλεξαν τον θρησκευτικό όρκο τελέστηκε από τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη. 

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν τα υπόλοιπα 12 πολιτικά πρόσωπα, που είτε εισήλθαν για πρώτη φορά στον κυβερνητικό συνασπισμό είτε απλώς πήραν μετάταξη. Πρόκειται για τους Γεροβασίλη, Ζορμπά, Νοτοπούλου, Χαρίτση, Καλογήρου, Κουβέλη, Σαντορινιό, Πιτσιόρλα, Ρήγα, Κρέτσο, Δημαρά και Γιαννακίδη. Από τους πρωταγωνιστές της -ομολογουμένως χαμηλών τόνων- τελετής ήταν σαφώς η νέα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, που εμφανίστηκε αρκετά ευδιάθετη και συνοδευόταν από την κόρη της Αγγελική. Η τελευταία έκλεψε, μάλιστα, την παράσταση τόσο με την ομορφιά όσο και με την καλή διάθεσή της.

Από τους πρώτους που κατέφθασαν ήταν η κυρία Νοτοπούλου, που σχολιάστηκε για τις λευκές γόβες της, αλλά και για το μοβ γυαλί ηλίου που φορούσε προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο. Αμέσως μετά έφθασε η Ολγα Γεροβασίλη, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το «καυτό» χαρτοφυλάκιο του Προστασίας του Πολίτη, που χαρακτήρισε «γυναικεία υπόθεση» την ασφάλεια.

Κυρίαρχες

Είναι σαφές ότι οι γυναικείες παρουσίες κυριάρχησαν στη χθεσινή ημέρα, όχι μόνο της κυρίας Παπακώστα και της κυρίας Νοτοπούλου, αλλά και εκείνων της Ολγας Γεροβασίλη, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, της Ολυμπίας Τελιγιορίδου, της Μαρίνας Χρυσοβελώνη και της Μυρσίνης Ζορμπά.
Οσο για τις ανδρικές παρουσίες, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του νέου υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσου, ο οποίος κατά την άφιξή του μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη του υποσχέθηκε ότι στη μεταμνημονιακή Ελλάδα η… διαστημική βιομηχανία «θα γίνει πράξη».

Από τους τελευταίους κατέφθασε ο Αλέξης Χαρίτσης, από τους μεγάλους κερδισμένους του ανασχηματισμού, αφού ανέλαβε το -πρώτο τη τάξει- υπουργείο Εσωτερικών. «Εχουμε επίγνωση των απαιτήσεων και των δυσκολιών. Συνεχίζουμε τη δουλειά με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και ένταση. Η πρόκληση είναι μεγάλη» δήλωσε. Οι ορκισθέντες, μετά τις υπογραφές και τις καθιερωμένες φωτογραφίες, έδωσαν ραντεβού για αύριο, στις 11 το πρωί, οπότε θα συνεδριάσει το νέο υπουργικό συμβούλιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα