Ιταμή πρόσκληση Ντιμίτροφ στην Ευρωβουλή

Δήλωσε με θράσος «είμαι Μακεδόνας και θα μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα»Είμαι Μακεδόνας και θα μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα» είπε με θράσος μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ απαξιώνοντας το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και λέγοντας ότι θα ισχύσει ως όνομα της χώρας του εφόσον κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Η προκλητική ομιλία του κ. Ντιμιτρόφ, που προσπάθησε να υπερασπιστεί την προδοτική συμφωνία των κυβερνήσεων Τσίπρα – Ζάεφ και να πείσει ότι η χώρα του δικαιούται μια θέση στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, συνιστά ακόμη μία απόδειξη ότι τα δύσκολα έπονται για την κυβέρνηση της Ελλάδας. Ο ανασχηματισμός και η αναμενόμενη παροχολογία του κ. Τσίπρα από τη ΔΕΘ μπορούν να αποδειχθούν κινήσεις στο κενό, εν όψει εκλογών, αν τελικώς η Συμφωνία των Πρεσπών περάσει από τα Σκόπια και φτάσει στην ελληνική Βουλή για ψήφιση.

Οι Σκοπιανοί προκειμένου να κερδίσουν το δημοψήφισμα θα συνεχίσουν να προκαλούν με εξάρσεις εθνικισμού, επιβεβαιώνοντας το τραγικό λάθος και την εθνικά επιζήμια συμφωνία παράδοσης της «Μακεδονίας». Αυτό άλλωστε έπραξε και χθες στο Ευρωκοινοβούλιο ο Νίκολα Ντιμιτρόφ λέγοντας «όταν η Συμφωνία των Πρεσπών τεθεί σε ισχύ, η χώρα μου θα λέγεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», αλλά «θα είμαστε Μακεδόνες που θα μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα», για να προσθέσει «είμαι Μακεδόνας».

Οι Ελληνες ευρωβουλευτές, κυρίως της αντιπολίτευσης, που παρακολουθούσαν το παραλήρημα Ντιμιτρόφ στο Ευρωκοινοβούλιο, προσπάθησαν να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς του, αλλά εμφανίστηκαν χωρίς ενιαία γραμμή, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση. Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε ερώτηση του οποίου μάλιστα ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι είναι «Μακεδόνας», αναφέρθηκε στην ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα της ταυτότητας επισημαίνοντας «άλλο η γεωγραφία και άλλο το έθνος» και διαχωρίζοντας τη θέση του κόμματός του από τη στάση της κυβέρνησης.

Παράλληλα, η Εύα Καϊλή τόνισε ότι έχει καταγωγή από τη Μακεδονία, σημείωσε στον κ. Ντιμιτρόφ ότι «θα απαιτούνται διαρκώς διευκρινίσεις γι’ αυτά τα ζητήματα ταυτότητας που ανακύπτουν, από λάθη και παραλείψεις των νυν κυβερνήσεών μας» και του θύμισε ότι για να γίνουν τα Σκόπια μέλος του ΝΑΤΟ θα πρέπει προηγουμένως να προχωρήσουν στη συνταγματική αναθεώρηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα