Προσπαθούν να πείσουν ότι έκαναν… διεύρυνση

Επικοινωνιακά τρικ, ενώ βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ«Βράζει» στο εσωτερικό του ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να κάνει άνοιγμα στην Κεντροαριστερά και την Κεντροδεξιά με «φθαρμένα», όπως υποστηρίζουν, πρόσωπα, κάτι που θολώνει και το στίγμα το οποίο θα πρέπει να έχει το κόμμα. 

Οι αντιδράσεις, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδηλωθεί εμφανώς, αναδεικνύονται από τη φιλότιμη προσπάθεια που έκαναν χθες υπουργοί του περιβάλλοντος Τσίπρα, αλλά και ο νέος γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης, προκειμένου να πείσουν για τη θετική πλευρά του ανασχηματισμού και τη… διεύρυνση.

«Νέα πρόσωπα της γενιάς Τσίπρα, πολλές γυναίκες, ενίσχυση του κόμματος με νέο επικεφαλής, στοχευμένη διεύρυνση, αναγκαίες ισορροπίες. Οσο η κυβέρνηση διευρύνει το εύρος της πολιτικής βάσης της τόσο το “αντι-ΣΥΡΙΖΑ” μέτωπο θα απομονώνεται στα ακροδεξιά της πολιτικής σκηνής» έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

«Ανασυγκρότηση»

Τη σκυτάλη πήρε ο Νίκος Παππάς, γράφοντας: «Μετά τον ανασχηματισμό, επιχειρείται ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου. Σαφές μήνυμα διεύρυνσης ως προτεραιότητα και για το κόμμα. Το κλείσιμο των Μνημονίων μάς καλεί να αντιληφθούμε ότι δεν είναι απαραίτητο να διαφωνούμε για το μέλλον με αυτούς που διαφωνούσαμε για το παρελθόν».

Λίγο αργότερα και ο Πάνος Σκουρλέτης επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα, λέγοντας: «Επιλέχθηκε να γίνουν κάποια συγκεκριμένα ανοίγματα, τα οποία δείχνουν όχι προφανώς έναν συνολικό αναπροσανατολισμό, αλλά ουσιαστικά επιβεβαιώνουν κάτι το οποίο ούτως ή άλλως συμβαίνει αθόρυβα στο επίπεδο της κοινωνίας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα