Κατασκευές: Η επόμενη ημέρα μετά την είσοδο Κούτρα (με 20%) στην Intrakat

Θα προσφέρει σοβαρή ενίσχυση στον όμιλο του Σωκράτη Κόκκαλη, που επιδιώκει να διευρύνει την παρουσία του στα δημόσια έργα, εν όψει σημαντικών διαγωνισμών που εξελίσσονται ή θα δημοπρατηθούν; Θα αποτελέσει το «βαρίδι» που θεωρούσαν ότι ήταν οι πρώην συνεταίροι του στην Ελλάκτωρ, με τους οποίους συγκρούστηκε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, διατηρώντας όμως το 5,5%; Η αρχική συμφωνία για την εξαγορά του 20% της Intrakat από τον Δημήτρη Κούτρα, που επισημοποιήθηκε χθες, προκαλεί συζητήσεις στην αγορά.

Ο κ. Κούτρας, πρόσωπο που κυριάρχησε στην ελληνική αγορά δημοσίων έργων επί δεκαετίες, ήταν παρών σχεδόν σε όλα τα μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν στη χώρα μας. Η διαμάχη του με την πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση στην Ελλάκτωρ, που οδήγησε και στην αποχώρησή του μετά την ήττα στην πρόσφατη γενική συνέλευση, ήταν επίσης για μήνες στην επικαιρότητα.

Τώρα, κάποιοι από τους άσπονδους φίλους του αναρωτιούνται: Αφού διέθετε 8.000.000 ευρώ προς επένδυση (τόσα πρόκειται να δαπανήσει για την αγορά του 20% της Intrakat με βάση τη συμφωνία), γιατί δεν τα διέθετε ώστε να αγοράσει μετοχές της Ελλάκτωρ και να αυξήσει τις πιθανότητες επικράτησης στην κρίσιμη γενική συνέλευση του Ιουλίου; Ο κ. Κούτρας είχε δώσει μια απάντηση κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, υποστηρίζοντας ότι «δεν πρόλαβε». Πάντως, αν είχε επενδύσει το συγκεκριμένο ποσό και άλλα τόσα ο σύμμαχός του στην εσωτερική διαμάχη, ο Λεωνίδας Μπόμπολας, για αγορές μετοχών της Ελλάκτωρ, πιθανότατα σήμερα δεν θα αναζητούσε στέγη στον όμιλο του Σωκράτη Κόκκαλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κούτρας, όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα κατέχει τη θέση του προέδρου της Intrakat, με τον Πέτρο Σουρέτη να παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ελλάκτωρ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι, αν παρέμενε στον όμιλο, θα επιχειρούσε να συγχωνεύσει την εταιρία με την Intrakat, στο πλαίσιο σχεδίου για τη δημιουργία ενός ισχυρού ελληνικού ομίλου και την αναχαίτιση των ξένων ομίλων που πυκνώνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα.

Φ. Κόλλιας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα