Νουθεσίες από τον… τραπεζίτη της Μέρκελ!

Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, επιτάχυνση των πωλήσεων «κόκκινων» δανείων σε funds και συνετή δημοσιονομική πολιτική……ώστε να μειωθεί «ο δείκτης χρέους προς βιώσιμη τροχιά» και έτσι «οι αγορές να εμπιστεύονται αυξανόμενα τη χώρα» ήταν οι τρεις βασικές συστάσεις που απηύθυνε χθες από την Αθήνα ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης Γενς Βάιντμαν.

Ο διοικητής της Bundesbank επισκέφτηκε τη χώρα μας ύστερα από πρόσκληση της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), η οποία παρέθεσε χθες το βράδυ επίσημο δείπνο προς τιμήν του. Στην ομιλία του ο κ. Βάιντμαν τόνισε ότι τρέφει «μεγάλο σεβασμό προς τον ελληνικό λαό και τον τρόπο με τον οποίο όλοι εσείς υπομείνατε αυτή τη δύσκολη περίοδο», κάνοντας λόγο για εντυπωσιακή πρόοδο στη χώρα μας. Ωστόσο, υπογράμμισε: «Η 20ή Αυγούστου δεν είναι το τέρμα, αλλά ένα ορόσημο στον μακρύ δρόμο προς την ανάκαμψη». Επιπλέον, προειδοποίησε ότι, όπως είχε πει και ο κ. Στουρνάρας, «οι αγορές θα έχουν σκληρή προσέγγιση» απέναντι στην Ελλάδα και «δεν μπορείς να διαφωνείς με τις αγορές».

Νωρίτερα χθες ο κ. Βάιντμαν έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα γνωρίζει τις υποχρεώσεις της και θα τις τηρήσει στο ακέραιο, συμπληρώνοντας ότι πρέπει και οι εταίροι να στηρίξουν τη χώρα στη νέα πορεία για ανάπτυξη και κοινωνικό κράτος. «Είναι και δικό μας ενδιαφέρον η Ελλάδα να αναπτυχθεί» απάντησε ο διοικητής της Bundesbank, ο οποίος συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και ενημερώθηκε σχετικά με το σχέδιο του κόμματος για υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με μείωση της φορολογίας, υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος και ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα