«Παραιτηθείτε για τα λάθη στις συντάξεις»

Επιστολή-βόμβα από τον πρόεδρο του ΔΣΑ! Καταγγέλλει τον επικεφαλής του ΕΦΚΑ και τις παρανομίες σε βάρος των ασφαλισμένωνΕπιστολή-βόμβα απέστειλε ο πρόεδρος του ΔΣΑ προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ, καλώντας τον άμεσα να παραιτηθεί από τη θέση του, τόσο λόγω της προσπάθειας δίωξης του δικηγόρου και νομικού συμβούλου του φορέα, επειδή αποκάλυψε ότι το Ταμείο εκδίδει λανθασμένες συντάξεις με συνυπολογισμό πλασματικών ετών, όσο και για σωρεία παρανομιών του ιδίου και των υπηρεσιών του σε βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Αφορμή για την επιστολή «κόλαφο» του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού προς τον επικεφαλής του ΕΦΚΑ αποτέλεσαν οι αιτιάσεις του νομικού συμβούλου του ΕΦΚΑ (!) και μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΑ Ανδρέα Κουτσόλαμπρου για τον λανθασμένο υπολογισμό των συντάξεων, στις οποίες προσμετρώνται πλασματικά χρόνια ασφάλισης (θέμα το οποίο ανέδειξε η «δημοκρατία» με αποκλειστικό πρωτοσέλιδο στις 18 Ιουλίου και με μεταγενέστερα εκτενή δημοσιεύματα).

Ο διοικητής του ΕΦΚΑ την περασμένη Δευτέρα κάλεσε γραπτώς τον κ. Κουτσόλαμπρο να παραιτηθεί από τον ΕΦΚΑ επειδή εξέφρασε τις συγκεκριμένες επιστημονικές αιτιάσεις, διαφωνώντας με τη θέση της διοίκησης επί του συγκεκριμένου θέματος (με την οποία ταυτίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας).

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, στην επιστολή-απάντηση που έστειλε στον κ. Σέμπο την Τετάρτη 29 Αυγούστου, δικαιώνει τον κ. Κουτσόλαμπρο και ζητεί από τον Λάμπρο Σέμπο ουσιαστικά να παραιτηθεί, αναφέροντας: «Ζητάτε την παραίτηση του εκλεγμένου συμβούλου του ΔΣΑ για την εκ μέρους του άσκηση νόμιμης συνδικαλιστικής -μη αρεστής εις υμάς προφανώς- δράσης και έκφρασης επιστημονικής γνώμης, την ίδια στιγμή που εμφανίζετε μιας τέτοιας έκτασης παραβατική και έκνομη συμπεριφορά τόσο διά πράξεων όσο και διά παραλείψεων ημών και των υφιστάμενων οργάνων σας, για την οποία έπρεπε υμείς να είχατε παραιτηθεί για λόγους στοιχειώδους ευθιξίας!»

Συγκεκριμένα, ο κ. Βερβεσός, επισημαίνοντας ότι οι αιτιάσεις Κουτσόλαμπρου (για τις λανθασμένες συντάξεις με πλασματικά έτη) αποτελούν τεκμηριωμένα επιστημονικές απόψεις, υπενθυμίζει στον κ. Σέμπο ορισμένες από τις νόμιμες υποχρεώσεις του ΕΦΚΑ, οι οποίες -παρά τις έγγραφες και προφορικές οχλήσεις που του έχουν γίνει- εξακολουθούν να παραλείπονται με ευθύνη του. Μεταξύ αυτών είναι:

1 Ο παράνομος υπολογισμός των εισφορών στα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ για το 2018.

2 Η μη ολοκλήρωση της εκκαθάρισης και της επιστροφής των επιπλέον καταβληθεισών εισφορών από την εκκαθάριση για το έτος 2017 σε χιλιάδες έμμισθους και μη δικηγόρους.
3 Η αφαίρεση της ασφαλιστικής ικανότητας και η στέρηση υγειονομικής περίθαλψης από χιλιάδες ασφαλισμένους και έμμεσα μέλη, χωρίς καμία προειδοποίηση, παρότι τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

4 Οι άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στα κτίρια του τ. ΤΠΔΑ και του κτιρίου του ΕΦΚΑ επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου 16-18.

5 Η πλήρης απαξίωση των τομέων νομικών του τ. ΕΤΑΑ.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ αναφέρεται και στη μη απόδοση των αμοιβών σε δεκάδες δικηγόρους εξωτερικούς συνεργάτες του ΕΦΚΑ λόγω μικρών οφειλών προς το Ταμείο, επισημαίνοντας προς τον κ. Σέμπο ότι «για ημέτερο σύμβουλο (του) υπήρξε ιδιαίτερη μεταχείριση». Οπως είχε καταγγείλει πριν από λίγους μήνες ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια της ακρόασης του κ. Σέμπου από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την τοποθέτησή του στη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ (μετά την αιφνίδια παραίτηση του Αθ. Μπακαλέξη), ο δικηγόρος, ο οποίος διορίστηκε για να γίνει διευθυντής του γραφείου του νέου διοικητή, χρωστούσε 100.000 ευρώ από εισφορές στο τ. Ταμείο Νομικών!

Ο κ. Βερβεσός, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε δικηγόρου, όπως του κ. Κουτσόλαμπρου, ως δημόσιου λειτουργού, να υπερασπίζεται τη νομιμότητα, τονίζει απευθυνόμενος προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ: «Σας καλούμε για μια εισέτι φορά να συμμορφωθείτε με τη νομιμότητα και παύσετε τη δίωξη εκλεγμένων συνδικαλιστών δικηγόρων επειδή πράττουν το καθήκον τους, να στηλιτεύουν και να αναδεικνύουν τις αβελτηρίες και την παραβατικότητα του οργανισμού σας».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα