Σε γιορτή για τα παιδιά των κρατουμένων ο υπουργός Δικαιοσύνης

Επίσκεψη στις Φυλακές Κορυδαλλού έκανε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της διοργάνωσης μιας γιορτής ειδικά για τα παιδιά των κρατουμένων και, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, «σηματοδοτεί το υψηλό ενδιαφέρον της κυβέρνησης και για το σωφρονιστικό σύστημα».

Η σχετική πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Αύγουστο και δίνει την ευκαιρία σε παιδιά, συνοδούς και γονείς κρατουμένους να περάσουν κάποιες ώρες μαζί και να απασχοληθούν δημιουργικά. Η σημερινή ήταν η 5η στη σειρά Κυριακή που διοργανώθηκε αντίστοιχη εκδήλωση.

Κατά την παραμονή του στον χώρο των φυλακών, ο κ. Καλογήρου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κρατούμενους γονείς και δήλωσε την πρόθεση του υπουργείου να συνεχιστούν οι δράσεις για τη διατήρηση και ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών των κρατουμένων. «Τέτοιες δράσεις όχι μόνο εντάσσονται σε μια σύγχρονη σωφρονιστική πολιτική, αλλά επιπλέον συμβάλλουν στην ειδική πρόληψη και προωθούν την κοινωνική επανένταξη, η οποία αφορά την ασφάλεια της κοινωνίας» αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Εξάλλου, ο κ. Καλογήρου ενημερώθηκε από τους υπευθύνους και το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος για τις ανάγκες της φυλακής και τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους και για τις προσπάθειές τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα