Εσβησε η φωτιά στο «Βενιζέλος» – Βρήκαν φυσίγγια σε φορτηγό

Αίσιο τέλος είχε η πολυήμερη μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς το Σάββατο κατάφεραν να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες φωτιάς που ήταν ενεργές στο πλοίο και έκαιγαν για πέντε συνεχόμενες ημέρες. Την ίδια ώρα, κατά τη διαδικασία εκκένωσης του καραβιού από τα οχήματα αναστάτωση προκάλεσε ένα μικρό φορτηγό των ΕΛ.ΤΑ., που υπέστη καταστροφή από τις φλόγες και στο οποίο εντοπίστηκε μία καραμπίνα με φυσίγγια.
Οι αρμόδιες Αρχές του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά βρίσκονται επί ποδός και ερευνούν εάν ήταν ή όχι νόμιμη η μεταφορά του συγκεκριμένου όπλου.

Πλέον τον λόγο έχουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής και οι ειδικοί εμπειρογνώμονες που θα προχωρήσουν σε εξονυχιστική έρευνα, προκειμένου να συνταχθεί έκθεση για τα αίτια της πυρκαγιάς που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή επιβατών και πληρώματος.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε -από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία- στο τρίτο γκαράζ του πλοίου τα ξημερώματα της Τρίτης και ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Υδρας, με προορισμό τα Χανιά. Το πλοίο επέστρεψε άμεσα στον Πειραιά και έδεσε στο λιμάνι της κρουαζιέρας, στην Ακτή Ξαβερίου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 875 επιβάτες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα