Την αποπομπή του προέδρου ζητά το 49% στις ΗΠΑ

Διχασμένοι ως προς το ενδεχόμενο καθαίρεσης ή μη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζονται οι Αμερικανοί, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της εφημερίδας «Washington Post» και του τηλεοπτικού δικτύου ABC News.

Σχεδόν ένας στους δύο Αμερικανούς (ποσοστό 49%) τονίζει ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να αρχίσει τη διαδικασία καθαίρεσης του Τραμπ, αφού ακόμη περισσότεροι (ποσοστό 53%) θεωρούν ότι ο πρόεδρος προσπάθησε να παρέμβει στην έρευνα που διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μούλερ για τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές και να παρεμποδίσει τη Δικαιοσύνη.

Πάνω από έξι στους 10 (63%) στηρίζουν την έρευνα του εισαγγελέα Μούλερ, ενώ μόλις το 35% των Αμερικανών υιοθετεί το επιχείρημα του προέδρου για... κυνήγι μαγισσών. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.003 ενηλίκων το διάστημα 26-29 Αυγούστου, λίγες ημέρες μετά την καταδίκη του πρώην συνεργάτη του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, για τραπεζική και φορολογική απάτη και μετά την παραδοχή του πρώην προσωπικού του δικηγόρου ότι φοροδιέφευγε και παραβίασε τη νομοθεσία περί χρηματοδότησης των προεκλογικών εκστρατειών.

Την ίδια ώρα, έξι στους 10 Αμερικανούς φαίνεται να αποδοκιμάζουν τις ενέργειες του προέδρου, αφού συμφωνεί με αυτές μόλις το 36% του δείγματος. Τα ποσοστά του Τραμπ βελτιώνονται, ωστόσο, όταν οι ερωτήσεις αφορούν θέματα οικονομίας, με το 45% των πολιτών να εγκρίνει τους χειρισμούς του σε θέματα οικονομικής πολιτικής.