Γιατί η συγγνώμη Βερύκιου πρέπει να γίνει δεκτή!

Ο γνωστός δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος προσέβαλε πράγματι την Παναγία και όλους μας με μια απαράδεκτη ανάρτησή του στο διαδίκτυο. Υπέπεσε σε σοβαρό λάθος και οι αντιδράσεις ήταν απολύτως δικαιολογημένεςΤου
Δημήτρη Ριζούλη

Αντιλαμβανόμενος την έκταση που πήρε η υπόθεση και την οργή προς το πρόσωπό του, πολύ σύντομα αναδιπλώθηκε και ζήτησε συγγνώμη. Η δημόσια ανακοίνωση μετανοίας στην οποία προέβη υπήρξε θαρραλέα. Δεν κρύφτηκε ούτε προσπάθησε να δικαιολογηθεί. Μίλησε για «τρικυμία στην οποία βρίσκεται» και αναγνώρισε το μέγεθος της ασέβειας. 

Ωστόσο αυτή η κίνηση δεν έκαμψε τις αντιδράσεις εναντίον του. Πολλοί θεώρησαν υποκριτική τη συγγνώμη του και την απέδωσαν στην προσπάθειά του να μην έχει επαγγελματικές περιπέτειες… Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος έφτασε στο σημείο να τον αφορίσει!

Προχθές μάθαμε μέσω της Romfea.gr ότι ο κ. Βερύκιος έστειλε επιστολή μετανοίας και στον Αρχιεπίσκοπο, με την οποία ακόμα πιο ξεκάθαρα αναγνώριζε το σφάλμα του και ζητούσε συγχώρεση. «Μακαριώτατε, η θλίψη στην οποία περιήλθα ειλικρινά δεν περιγράφεται με λόγια. Δεν ξέρω εάν οι μέχρι τώρα ενέργειές μου βρήκαν ευαρέσκεια ενώπιον του Θεού και συγχώρεση από τη μεσίτρια των ανθρώπων. Θέλω ειλικρινά να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είχα την παραμικρή πρόθεση να προσβάλω το θρησκευτικό συναίσθημα του ορθόδοξου λαού μας, πολύ δε περισσότερο το πρόσωπο της Τιμιωτέρας των Χερουβείμ και ενδοξοτέρας των Σεραφείμ» ανέφερε μεταξύ άλλων. Πράγματι η Ιερά Σύνοδος αποδέχτηκε τη μετάνοιά του στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας.

Η Εκκλησία έπραξε ορθά και οφείλουμε όλοι μας να συνταχθούμε με αυτή την απόφαση. Η μετάνοια του δημοσιογράφου και κυρίως ο δημόσιος χαρακτήρας της ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Τι άλλο έπρεπε να κάνει δηλαδή για να τον συγχωρήσουμε; Να σταυρωθεί; Να αυτομαστιγωθεί; Ή μήπως εμείς οι απλοί άνθρωποι θα κρίνουμε αν η μετάνοια είναι αληθινή ή υποκριτική; Μήπως νομίζουμε ότι είμαστε θεοί για να κάνουμε τέτοιες κρίσεις; Ας αφήσουμε λοιπόν τη σωτηρία του Βερύκιου και κάθε ανθρώπου στα χέρια του Θεού. Αυτός θα κρίνει ποιος είναι υποκριτής και ποιος όχι. Και ας μην ξεχνάμε ότι ο Χριστός συγχώρεσε ακόμα και τον ληστή του Σταυρού!

Εμείς, όμως, οι απλοί άνθρωποι ας τολμήσουμε να του πούμε ένα μπράβο για το θάρρος του. Σε εποχές ισοπέδωσης των ιερών και των οσίων έστειλε μήνυμα σεβασμού των Θείων, ακόμα και εκ των υστέρων. Εδειξε και σε άλλους «επωνύμους» πώς θα πρέπει να φέρονται και ότι θα πρέπει να σέβονται το θρησκευτικό συναίσθημα. Το λάθος του έγινε αφορμή για δημόσια ομολογία πίστεως! Εκατοντάδες άλλοι υβρίζουν τον Χριστό και την Παναγία, και μάλιστα καμαρώνουν νομίζοντας ότι έτσι γίνονται… προοδευτικοί.

Εγώ προτιμώ τον εκπεσόντα μετανοημένο ορθόδοξο από τους άθεους εξυπνάκηδες της εποχής. Και, φυσικά, δέχομαι τη συγγνώμη του γιατί αυτό επιτάσσουν το ορθόδοξο ήθος και η πίστη μας.

Από την Εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα