Σφάζονται στην… ποδιά του Αντρέα!

ΚΙΝ.ΑΛ. και ΣΥΡΙΖΑ ερίζουν για τη θλιβερή κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή ο Νίκος Παπανδρέου «μαχαίρωσε» τη Φώφη Γεννηματά στο όνομα του πατρόςΤο θέατρο σκιών στον ερειπιώνα της Κεντροαριστεράς συνεχίζεται υπό το αδιάφορο βλέμμα της κοινωνίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, σε ρόλο «κληρονόμων», να κονταροχτυπιούνται για την ιδιοκτησία μιας εν τέλει θλιβερής πολιτικής παρακαταθήκης, η οποία, αφού βύθισε τη χώρα στην ανυποληψία, χρεοκόπησε ολοκληρωτικά στη συνείδηση των Ελλήνων. 

Σε αυτό το περιβάλλον, που προκαλεί μόνο θυμηδία στη δημόσια σφαίρα, καθώς ουδείς ασχολείται σοβαρά με τα ρετάλια του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ και με τα παιχνίδια εξουσίας των δύο κομμάτων, η Φώφη Γεννηματά, χθες, σε ειδική εκδήλωση για τα 44 χρόνια της ιδρυτικής διακήρυξης του Κινήματος, επιχείρησε να εμφανίσει εαυτήν ως συνεχιστή των παραδόσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, εξαπολύοντας παράλληλα μύδρους κατά του έτερου επίδοξου «κληρονόμου» Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα, οι διεμβολισμοί του Μεγάρου Μαξίμου πυκνώνουν, με σχετικές δηλώσεις πασοκογενών και άλλων (Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Παναγιώτης Κουρουμπλής) και πιο «δυνατή» την παρέμβαση του Νίκου Παππά, εξ αφορμής πάντοτε των 44 χρόνων από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου. «Σήμερα (σ.σ.: χθες) γιορτάζει η δημοκρατική Ελλάδα» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, μπαίνοντας… φουριόζος στα χωράφια της Χαρίλαου Τρικούπη.

«Ο κύκλος του παλιού κλείνει οριστικά με την παρακμή του Τσίπρα. Κύριε Τσίπρα, ό,τι και να κάνεις, κεντροαριστερό πρόσωπο δεν έχεις, ούτε θα αποκτήσεις με τους γυρολόγους και τα αζήτητα» απάντησε η κυρία Γεννηματά στην ομιλία της, επιχειρώντας να περιχαρακώσει το κόμμα, που «σιγοβράζει» εσωτερικά, «σπασμένο» στα δύο, ανάμεσα σε όσους θέλουν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε εκείνους που επιλέγουν τη Ν.Δ.

Δεν θα κυβερνούσε μαζί της!

«Δεν είναι ούτε αριστεροί ούτε προοδευτικοί ούτε αποτελεσματικοί. Είναι μια ομάδα καιροσκόπων, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα, που κινείται τυχοδιωκτικά με ένα και μοναδικό κριτήριο: την παραμονή της στην εξουσία» συμπλήρωσε με δηλητηριώδη διάθεση για τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Νωρίτερα, όμως, ο συγγραφέας και γιος του ιδρυτή του Κινήματος, Νίκος Παπανδρέου, είχε φροντίσει να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια της προέδρου, «ψηφίζοντας» ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Ανδρέας σήμερα με τίποτα δεν θα συνεργαζόταν με τη Δεξιά, ούτε θα σχημάτιζε κυβέρνηση μαζί της» διεμήνυσε, δίνοντας γραμμή στους άλλοτε «προεδρικούς».

Η Φώφη Γεννηματά δέχθηκε ακόμη ένα πλήγμα από τον συνήθη ύποπτο Γιάννη Ραγκούση, που «ξαναχτύπησε» λόγω της ημέρας. «Αν ήθελαν να τιμήσουν την 3η του Σεπτέμβρη ειλικρινά και με σεβασμό στις αρχές της, τότε δεν θα είχαν υποταχθεί στη Δεξιά και τη διαπλοκή – θα είχαν ενσυναίσθηση του ότι δεν γίνεται να είναι υπερήφανοι που έγιναν υπουργοί του Σαμαρά. Το ΠΑΣΟΚ του ’74 ήταν αξιακά το αντίθετό τους» σημείωσε σε ανάρτησή του, που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Βασίλη Κεγκέρογλου. «Eπέλεξες τον άτιμο ρόλο του προβοκάτορα για την παράταξη που σε ανέδειξε! Λίγη αξιοπρέπεια δεν έχεις;» απάντησε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα