Κορόιδο των Σκοπιανών ο Κοτζιάς

Θύελλα από την αποκάλυψη των Wikileaks που επιβεβαιώνει τη μεγάλη εθνική ήττα

Πήραν ό,τι ήθελαν! Η ΠΓΔΜ επεδίωκε το «Βόρεια Μακεδονία» εδώ και δέκα χρόνια. Αστείες δικαιολογίες του υπ. ΕξωτερικώνΗ Θέση μας: Απαιτείται ξεσηκωμός!

Διαβάστε επίσης:

►Παράνομο το «κούρεμα» στις συντάξεις χηρείας!

►H πτώση των επενδύσεων «έπνιξε» και την ανάπτυξη

►Χαράτσι στο γκισέ για πληρωμή ΕΝΦΙΑ

►Θα πληρώνουν 300 € στους γείτονες κάθε φορά που κάνουν φασαρία τα παιδιά τους

►Η «νονά» πάει να πείσει τα… βαφτιστήρια της να δεχθούν το νέο όνομα

►Εισαγωγή σε σχολές χωρίς πανελλαδικές από το 2020

►Σφάζονται στην… ποδιά του Αντρέα!

►Χτύπησαν και στο Μπενάκη οι γυναίκες που «λαδώνουν» έργα

Μισόλογα του ΥΠΕΞ μετά την απόδειξη της εθνικής ήττας μέσω των WikiLeaks και την επίθεση Κυριάκου

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Αθήνα η αποκάλυψη-βόμβα των WikiLeaks, που αφήνει έκθετη την κυβέρνηση για τη συμφωνία με τα Σκόπια, με την οποία ικανοποιούνται πάγιες αξιώσεις των Σκοπιανών.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και δέχτηκε σφοδρά πυρά από τον Νίκο Κοτζιά. Αφορμή στάθηκε τη διαρροή αμερικανικών αρχείων στα WikiLeaks (δημοσιεύτηκαν την Κυριακή στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»), τα οποία αναφέρουν ότι το 2008 η κυβέρνηση Γκρούεφσκι πρότεινε το «Βόρεια Μακεδονία» για τις διεθνείς και διμερείς σχέσεις, και τη διατήρηση του «Μακεδονία» στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ, ενώ παράλληλα ιθαγένεια και γλώσσα θα αναγνωρίζονταν ως «μακεδονικές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι «η Ν.Δ. δεν πρόκειται να κυρώσει αυτή τη συμφωνία (σ.σ.: Τσίπρα – Ζάεφ)» και τόνισε: «Η αποκάλυψη από τα WikiLeaks επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο ότι οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς θέλησαν να εμφανίσουν ως τάχα επιτυχία τους μία άκρως επιζήμια συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς ικανοποίησαν όσα διαχρονικά ζητούσαν τα Σκόπια και απέρριπταν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Μύδρους κατά του προέδρου της Ν.Δ. εξαπέλυσε ο Νίκος Κοτζιάς, κατηγορώντας τον ότι συμπορεύεται με τον Γκρούεφσκι και υπογραμμίζοντας: «Ο κ. Γκρούεφσκι απέρριψε πολλαπλώς την πρόταση “Βόρεια Μακεδονία”, την οποία κατέθεσε στις καλύτερες στιγμές της η ίδια η κυβέρνηση της Ν.Δ. τότε, όταν δεν προωθούσε νέτο σκέτο το “Μακεδονία”».

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «η σκοπιανή πλευρά ήθελε να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα νέτο σκέτο “Μακεδονία” για εσωτερική χρήση, κάτι που η Ν.Δ. είχε αποδεχτεί», επισήμανε ότι ο κ. Γκρούεφσκι κορόιδευε τον διεθνή παράγοντα και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ., διά της τότε υπουργού της, υποστήριζε ότι η καλύτερη λύση στο γνωστό πρόβλημα είναι η ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”, την οποία πολλαπλώς απέρριπτε το 2007-09 ο Ν. Γκρούεφσκι». 

Ο Νίκος Κοτζιάς επισήμανε, ακόμη, ότι «η μνήμη της Ν.Δ. είναι για μικροπολιτικούς λόγους κοντή» και κατέληξε ότι το πρόβλημα της Ν.Δ. στο Μακεδονικό «δεν θα γίνει πρόβλημα για τη χώρα». Κυβερνητική πηγή σημείωσε ότι «όσα αναφέρονται στο τηλεγράφημα απηχούν τις θέσεις Γκρούεφσκι και μοντέλο διπλής ονομασίας. Η ελληνική πλευρά πέτυχε λύση με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις. Και σε διμερές και σε πολυμερές επίπεδο», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «όψιμο μακεδονομάχο» τον κ. Μητσοτάκη.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα