Σε σκληρή «ρότα» οι ναυτικοί

Και σήμερα δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Η ΠΝΟ είπε «όχι» στη αύξηση μισθών 2%Σε οδύσσεια έχει μετατραπεί για χιλιάδες ταξιδιώτες η επιστροφή στο κλεινόν άστυ, καθώς παραμένουν και σήμερα εγκλωβισμένοι στους προορισμούς των καλοκαιρινών διακοπών, εξαιτίας της απόφασης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Την ίδια στιγμή, δημιουργείται πλέον και σοβαρό πρόβλημα στην τροφοδοσία των νησιών. 

Συγκεκριμένα, με απόφαση της ΠΝΟ παραμένουν για δεύτερη ημέρα σήμερα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, με αφορμή την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας.
Η ένωση των ακτοπλόων επανήλθε με νέα πρόταση για αύξηση 2% από την 1η Σεπτεμβρίου για δύο χρόνια, κάτι, ωστόσο, που δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση της ΠΝΟ, που ζητά αύξηση 5%.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), από την απεργία των ναυτικών στα πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην τροφοδοσία των νησιών αλλά και στις μετακινήσεις επιβατών, καθώς καθημερινά, όπως αναφέρει, εξυπηρετούνται προς και από τα νησιά του Αιγαίου περίπου 180.000 άτομα.

«Δεν φταίμε»

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς είπε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο: «Δεν φταίμε εμείς. Η ένωση των ακτοπλόων θα έπρεπε να έχει σκεφτεί το αίτημά μας για 5% αύξηση από τον Μάιο, που είχε τεθεί, και να βρει μια λύση που θα ικανοποιούσε τον κόσμο της ναυτεργασίας, που δίνει την ψυχή του για να δουλεύουν τα βαπόρια καλά».

«Η απεργία που ξεκίνησε σήμερα (χθες) το πρωί και εξελίσσεται με μεγάλη επιτυχία σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας επιβεβαιώνει τη βούληση των ναυτεργατών να αγωνιστούν και να κλιμακώσουν τον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, που όχι μόνο παραμένουν καθηλωμένοι όλη τη μνημονιακή περίοδο, αλλά έχουν διολισθήσει σε δραματικά χαμηλά επίπεδα, λόγω των μειώσεων και των περικοπών τόσο από τις ναυτιλιακές εταιρίες όσο και από τα φοροληστρικά μέτρα όλων των έως τώρα κυβερνήσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού – ΠΕΝΕΝ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα