Επιμένει ο Κυριάκος για ιδιώτες στην ασφάλιση!

Πώς περιέγραψε το σχέδιό του για τις επικουρικές. Τι είπε ακόμη για Δημόσιο, Δικαιοσύνη και ΠαιδείαΥπέρ της άμεσης εμπλοκής των ιδιωτικών εταιριών στις επικουρικές συντάξεις τάχθηκε εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας τα χαρτιά του για το νέο Ασφαλιστικό των τριών πυλώνων. Ο κ. Μητσοτάκης, με συνέντευξή του στον Alpha, τόνισε ότι θα «κεφαλαιοποιήσουμε τον δεύτερο πυλώνα» και έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός «ιδιωτικού αποταμιευτικού κουμπαρά» για κάθε ασφαλισμένο στο κομμάτι της επικουρικής σύνταξης, τον οποίο μπορεί να μη διαχειρίζεται το κράτος, αλλά ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες με την εποπτεία του κράτους. 

Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε μείωση των εισφορών από το 20% που είναι σήμερα στο 15%, προσθέτοντας όμως ότι αυτό θα γίνει «σε βάθος τετραετίας» και υπό τον όρο ότι δεν θα διαταραχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης, εν όψει ΔΕΘ και πιθανών εξαγγελιών του πρωθυπουργού για φοροελαφρύνσεις, σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει πρόθεση να υλοποιήσει ένα πραγματικά φιλελεύθερο πρόγραμμα, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για κατάργηση του κανόνα προσλήψεων – αποχωρήσεων των δημοσίων υπαλλήλων «ένας προς έναν» και επαναφορά του κανόνα «ένας προς πέντε» που επέβαλε η τρόικα.

Το Εξεταστικό

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε τη δέσμευσή του για κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, ενώ σε υψηλούς τόνους ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου για το εξεταστικό και κάλεσε τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν το αίτημά του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε και στίγμα για την κυβέρνησή του, λέγοντας ότι «δεν έχω να εξαργυρώσω κομματικά γραμμάτια». «Θα κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους από εμένα» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι δεν θα έχουν θέση «πρόσωπα με κυβερνητική φθορά στο παρελθόν». Προανήγγειλε την υπουργοποίηση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων που «δεν είναι ταυτισμένα με την επίσημη Ν.Δ.», ενώ μίλησε για μικρό υπουργικό σχήμα, με συγχωνεύσεις υπουργείων και κατάργηση των αναπληρωτών υπουργών.

Σε ό,τι αφορά την αντιδικία των Κώστα Βαξεβάνη και Σοφίας Ζαχαράκη αλλά και την υπόθεση Δημητριάδη σχετικά με το σκάνδαλο της Energa και Φλώρου, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε το Μαξίμου «για ακατάσχετη λασπολόγηση πολιτικών αντιπάλων», «ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής» και «στρατηγική να αποπροσανατολίσει από τα μεγάλα προβλήματα και ανεπάρκειες της κυβέρνησης. Τσίπρας και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα