Ελυσαν κάβους με αυξήσεις 2%

Ανέστειλαν οι ναυτικοί της ΠΝΟ την απεργία, αποδεχόμενοι τελικά την πρόταση του ΣΕΕΝΤη δυνατότητα να προγραμματίσουν και πάλι τις διακοπές τους, όπως αυτοί επιθυμούν, καθώς και να επιστρέψουν στη βάση τους μετά τις καλοκαιρινές εξορμήσεις, γλιτώνοντας ατέλειωτες ώρες ταλαιπωρίας, θα έχουν και πάλι οι χιλιάδες ταξιδιώτες στα λιμάνια της χώρας, μετά τη χθεσινή λήξη της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. 

Οι ναυτεργάτες, ύστερα από μιάμιση ημέρα αποχής από τα καθήκοντά τους, αποδέχθηκαν τελικά την πρόταση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), την οποία απέρριψαν ένα 24ωρο νωρίτερα, για αυξήσεις 2% από την 1η Ιανουαρίου 2018 και νέα διαπραγμάτευση αργότερα για το νέο έτος. Πάντως, παρά τη συμφωνία που επετεύχθη, οι ναυτεργάτες παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή, ώσπου να δουν χειροπιαστές λύσεις.

«Τα κοινωνικοασφαλιστικά και τα θέματα των μειωμένων συνθέσεων, καθώς και τα αμιγώς εργασιακά θέματα παραμένουν στην πρώτη γραμμή και απαιτούν άμεσες λύσεις» αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους.

Στη συνέχεια κάνουν λόγο για επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησής τους και ευχαριστούν τα πληρώματα των πλοίων και όλους τους ναυτεργάτες, οι οποίοι «μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά ύψωσαν το ανάστημά τους συσπειρωμένοι γύρω από τη διοίκηση της ομοσπονδίας».

Στο μεταξύ, την ικανοποίησή του για την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων εξέφρασε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης. Οπως ανέφερε, η συμφωνία, που επήλθε έπειτα από συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, αποτελεί τη δημοκρατική πραγματικότητα για τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο της ναυτιλίας. «Αναδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο η σημαντικότητα του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ξεκίνησε την απεργιακή κινητοποίηση στις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας και αποφάσισε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας να την παρατείνει για άλλο ένα 24ωρο, μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Μάλιστα, τα δεμένα πλοία προκάλεσαν το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης του εξωτερικού, τα οποία έκαναν λόγο για παραλυτική απεργία και για χιλιάδες εγκλωβισμένους τουρίστες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα