«Κληρώνει» σήμερα για τους υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών

Σήμερα τελικά θα «κληρώσει» για τους υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών, αφού, όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ο τελικός κατάλογος των αδειοδοτούμενων τηλεοπτικών σταθμών Μάλιστα, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι αδειούχοι θα πρέπει άμεσα να αρχίσουν να καταβάλλουν το αντίστοιχο τίμημα. Δεσμεύτηκε δε ότι θα ανακοινώσει εντός των ημερών στη Βουλή το ακριβές νούμερο από την είσπραξη του φόρου διαφήμισης από τα ιδιωτικά κανάλια.

Οπως υποστήριξε, από το 2010, όταν ψηφίστηκε ο νόμος για τον φόρο διαφήμισης, μέχρι το 2015, οπόαείχαν ανταποκριθεί στην υποχρέωσή τους, ενώ από το 2015, όταν άρχισε να καταλογίζεται ο φόρος, μέχρι σήμερα, οι καναλάρχες έχουν πληρώσει περί τα 150.000.000 ευρώ.

Τα παραπάνω σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, το οποίο δίνει πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα σε 411.000 κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών που έμειναν εκτός κάλυψης, με το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, γίνεται ακόμη ένα βήμα για τη ρύθμιση του «ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου της χώρας», όπου το σήμα ήταν ανεπαρκές, ως αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού-παρωδία της Digea. Πάντως, Ν.Δ. και Κίνημα Αλλαγής δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσουν επί του νομοσχεδίου, αφού επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα