ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Η κυβερνητική υποχωρητικότητα και οι σκοπιανές προκλήσειςΑπό τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Οσα αποκαλύπτονται καθημερινά πλέον για το Σκοπιανό έρχονται να επιβεβαιώσουν τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας από την αρχή: Οτι αυτή η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να δώσει το όνομα, την ταυτότητα, τη γλώσσα στους γείτονές μας, χωρίς να κάνει καμία διαπραγμάτευση.

Αυτός είναι ο λόγος που το Σκοπιανό συνέχισε και συνεχίζει να εξελίσσεται στα κρυφά, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι πραγματικά έχει συμβεί και ποιος είναι ο πραγματικός συγγραφέας της κατάπτυστης αυτής συμφωνίας, Μιας συμφωνίας που μεθοδεύτηκε κρυφά, ερήμην του λαού, ερήμην της Βουλής, ερήμην των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μιας συμφωνίας που, στρεβλώνοντας μια εθνική γραμμή 27 χρόνων, παραχωρεί στους γείτονες «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα. Είναι μια συμφωνία που, βέβαια, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κυρώσει – ούτε σε αυτήν ούτε στην επόμενη Βουλή.

Οι πράξεις της κυβέρνησης είναι εθνικά επικίνδυνες και, δυστυχώς, παρήγαγαν ήδη, αμέσως, αρνητικά αποτελέσματα. Οι αποκαλύψεις των WikiLeaks είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η αλήθεια και η ουσία είναι ότι, με τη… χορηγία, την ανοχή και την κάλυψη της κυβέρνησης, οι Σκοπιανοί έχoυν ξεσαλώσει και έχουν γίνει ακόμη πιο προκλητικοί. Οπου σταθούν κι όπου βρεθούν συνεχίζουν να υποστηρίζουν κάθε ανιστόρητη άποψη. Ο ίδιος ο κ. Ζάεφ είναι ο πρώτος που διαψεύδει τον κ. Κοτζιά. Και ο κ. Ντιμιτρόφ μάς το λέει, πια, καταπρόσωπο: «Είμαι “Μακεδόνας” και μιλώ τη “μακεδονική” γλώσσα».

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κυβερνητικής υποχωρητικότητας. Ανοίξαμε την πόρτα της κολάσεως για το εθνικό θέμα και, αντί η κυβέρνηση να απαντά στις απανωτές παραβιάσεις ακόμη και αυτής της επαίσχυντης συμφωνίας, κρύβεται – και, όταν εμφανίζεται, είναι για να επιτεθεί σε όσους αποκαλύπτουν την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Και φανταστείτε, εάν τα κάνουν αυτά τώρα, τι θα γίνει στη συνέχεια, όταν θα έχουν διασφαλίσει την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.
Δυστυχώς, οι Σκοπιανοί ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αλλάξουν. Εχουν χτίσει το οικοδόμημα του κράτους τους σε ένα ψέμα. Και πολύ φοβάμαι ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη χειρότερη, εάν αυτή η συμφωνία περάσει και από τη χώρα μας.

Κάποιοι στην κυβέρνηση τα ακούν χωρίς να απαντούν, σκύβοντας ένοχα ή απλώς αδιάφορα το κεφάλι, ελπίζοντας ότι οι Σκοπιανοί τα κάνουν όλα αυτά εν όψει του δημοψηφίσματος και πως κατόπιν θα αλλάξουν. Πλανώνται εάν πιστεύουν κάτι τέτοιο.
Η ανευθυνότητά τους δεν θα ξεχαστεί. Οι Ελληνες ξέρουν ότι πρέπει να είναι έντιμοι πατριώτες.

Μόνη λύση είναι η συμφωνία αυτή να ακυρωθεί, και μάλιστα για παράβαση των όρων της από τη FYROM. Κάθε ημέρα που περνά κάνει τα πράγματα χειρότερα.

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιώς και Νήσων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα