«Οι δεσμεύσεις του Τσίπρα τελειώνουν στις εκλογές»

Προειδοποίηση Κυριάκου από τη Θεσσαλονίκη να μην προνομοθετήσει παροχές σε βάθος 4ετίαςΝα μην μπει στον κόπο και προνομοθετήσει πακέτο παροχών για την επόμενη τετραετία πρότεινε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη σύσκεψη χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης. 

«Επειδή διαβάζω σήμερα (σ.σ.: χθες) στις εφημερίδες ότι δήθεν ο κ. Τσίπρας σκέφτεται να προνομοθετήσει ένα πακέτο παροχών για την επόμενη τετραετία, του λέω από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, να μην μπει στον… κόπο, διότι οι δεσμεύσεις αυτής της κυβέρνησης τελειώνουν τη μέρα των εκλογών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία έρχεται με το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού και, εφόσον, εγώ πιστεύω, την εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα το εφαρμόσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα από την επόμενη μέρα των εκλογών» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Είναι πρωτοφανές η αντιπολίτευση να φέρεται με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και η κυβέρνηση να χαρακτηρίζεται από την ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό που συνήθως, αλλά όχι πάντα, χαρακτηρίζει την αντιπολίτευση».

Μιλώντας για το πρόγραμμα της Ν.Δ., τόνισε ότι η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών βρίσκεται στο επίκεντρο και συγκεκριμένα μίλησε για μείωση της φορολογίας εισοδήματος στο 20% εντός μίας διετίας, μείωση της φορολογίας στα μερίσματα στο 5% εντός μίας διετίας, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή 9% και μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.

Σφοδρή επίθεση

Παράλληλα, δεσμεύτηκε με «απόλυτο τρόπο», όπως είπε, ότι θα «απελευθερώσει» τον ιδιωτικό τομέα «από τη θηλιά που του έχει κρεμάσει στον λαιμό του ο κ. Τσίπρας». «Ο ιδιωτικός τομέας θα είναι η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της χώρας» δήλωσε. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε, επίσης, σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, στον κ. Τσίπρα, στον κ. Κοτζιά και τον κ. Καμμένο, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Εδώ στη βόρεια Ελλάδα υπάρχει κι ένα πρόσθετο σύννεφο, το οποίο σκιάζει δίπλα στο σύννεφο των φόρων, των εισφορών, της διάλυσης του κράτους και αναφέρομαι στο Σκοπιανό» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Δυστυχώς η συμφωνία είναι μια κακή συμφωνία για τη χώρα. Είναι μια συμφωνία που προσβάλλει όλους τους Ελληνες, όχι μόνο τους Μακεδόνες, καθώς είναι μια συμφωνία η οποία ικανοποιεί τις πάγιες επιδιώξεις της σκοπιανής πλευράς, που δεν ήταν άλλες από την παραχώρηση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας στους γείτονές μας».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό «δηλητηρίασε» την ελληνική κοινωνία «ξυπνώντας» ακροδεξιά στοιχεία. «Ταυτόχρονα ξυπνούν και σε κάποιους παλιά ακραία συνθήματα. Και προσβάλλοντας την εθνική συνείδηση, ενίσχυσαν εθνικιστικές φωνές. Χλευάζοντας τον αγνό πατριωτισμό, τροφοδότησαν την ακροδεξιά πατριδοκαπηλία».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα