Θρίλερ στον Λευκό Οίκο για άρθρο «βόμβα» κατά Τραμπ

Οι υποψίες έπεσαν σε Πενς ή Πομπέο, αλλά έσπευσαν να το διαψεύσουνΑπό τη
Ελενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς ή ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ενδέχεται να κρύβεται πίσω από το άρθρο-κόλαφος για τον πρόεδρο Τραμπ που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα «New York Times» και «έσκασε» σαν βόμβα στην Ουάσινγκτον, σχεδόν ταυτόχρονα με το βιβλίο του Γούντγουορντ. Το εκρηκτικό άρθρο φέρεται ότι συνέταξε ανώτατος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ο οποίος υποστηρίζει ότι εντός του Λευκού Οίκου υπάρχει μια ομάδα κυβερνητικών και προεδρικών συμβούλων που λειτουργεί ως «ομάδα ήρεμης αντίστασης», με σκοπό την προστασία των ΗΠΑ από επιβλαβείς παρορμητικές αποφάσεις του Τραμπ!

Το κείμενο παρουσιάζει ένα σοκαριστικό πορτρέτο του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η «ανηθικότητα» του προέδρου, ο οποίος όχι μόνο δεν είναι ικανός να κατέχει τη θέση του πιο ισχυρού ανθρώπου στον κόσμο, αλλά διαθέτει έναν επικίνδυνο συνδυασμό εγωισμού, άγνοιας, μικροπρέπειας, κακοήθειας και απερισκεψίας, που θέτει σε κίνδυνο τη δημοκρατία και τον ίδιο τον πλανήτη!

Οπως ήταν αναμενόμενο, το άρθρο προκάλεσε νέα έκρηξη οργής του Τραμπ (στο πλευρό του βρέθηκε και η Μελάνια), ο οποίος βλέπει μια προσπάθεια ανατροπής του. Και ίσως όχι άδικα, καθώς ο συγγραφέας αναφέρει ότι η αστάθεια στον Λευκό Οίκο έχει προκαλέσει «πρώιμους ψιθύρους» μεταξύ των συνεργατών του για επίκληση της 25ης Τροπολογίας.

Η εν λόγω τροπολογία επιτρέπει στον αντιπρόεδρο να πάρει τη θέση του προέδρου σε περίπτωση που ο ίδιος δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του λόγω ανικανότητας, παραίτησης ή θανάτου. Μετά τη δημοσίευση του εμπρηστικού άρθρου ολόκληρη η Ουάσινγκτον προσπάθησε να ανακαλύψει ποιος είναι ο συντάκτης του κειμένου και ποιοι αποτελούν την «ομάδα αντίστασης».

Μία λέξη -lodestar (Πολικός Αστέρας)- που χρησιμοποίησε ο αρθρογράφος για να περιγράψει τον γερουσιαστή Τζον ΜακΚέιν έκανε πολλούς αναλυτές να θεωρήσουν ότι πίσω από το κείμενο κρύβεται ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, καθώς τη χρησιμοποιεί πολύ συχνά στις ομιλίες του. Ο Πενς, ωστόσο, διά του εκπροσώπου του, αρνήθηκε την όποια σχέση με το άρθρο. Σε ανάλογη διάψευση προέβη και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, όταν ρωτήθηκε αν ήταν εκείνος ο συντάκτης του καυστικού κειμένου.

—-

Ο μεγαλύτερος φόβος των Γερμανών

Ο πρόεδρος Τραμπ δεν προκαλεί φόβο μόνο εντός του Λευκού Οίκου. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, ο μεγαλύτερος φόβος των Γερμανών αυτήν τη χρονική στιγμή είναι η πολιτική που ακολουθεί ο Αμερικανός πρόεδρος! Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της ασφαλιστικής εταιρίας R+V, το 69% (!) των Γερμανών πάνω απ’ όλα φοβάται τον Ντόναλντ Τραμπ και τις πολιτικές του, βάζοντας στη δεύτερη θέση των ανησυχιών τη μαζική μετανάστευση και τις κοινωνικές εντάσεις που προκαλούνται εξαιτίας της. Η κύρια πηγή αγωνίας έως τώρα, η τρομοκρατία, υποβιβάζεται στην πέμπτη θέση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα