Στη Βουλή η μήνυση Φύτρου και στο «κάδρο» ποινικές ευθύνες πολιτικών

Τον δρόμο ώστε να ερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων στη φονική φωτιά στο Μάτι, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 98 άνθρωποι, ανοίγει η διαβίβαση στη Βουλή μήνυσης συγγενούς θυμάτωνΠρόκειται για τη μήνυση που κατέθεσε πριν από μερικές εβδομάδες η Βαρβάρα Φύτρου, σύζυγος του Γρηγόρη Φύτρου και μητέρα των δύο παιδιών τους, που έχασαν τη ζωή τους στην πύρινη λαίλαπα. Η κυρία Φύτρου ήταν η πρώτη που έβαλε στο «κάδρο» των ευθυνών πολιτικά πρόσωπα, καθώς στρέφεται, μεταξύ άλλων, και σε βάρος του τέως αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του τέως υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, με αποτέλεσμα η μήνυση να διαβιβαστεί αμελητί στη Βουλή.

Η μηνύτρια βάζει επίσης στο στόχαστρό της την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον τέως γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, ενώ στρέφεται και σε βάρος του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, του Σωτήρη Ταρζούδη, τέως αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, και του Κωνσταντίνου Τσουβάλα, τέως αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «Οι ευθύνες είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο» υποστηρίζει ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Β. Φύτρου, ζητώντας τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για πολιτικά πρόσωπα από το αρμόδιο όργανο, που είναι η Βουλή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα