Οι παιδικές μνήμες σε ένα παγωτό!

Οι παιδικές μνήμες σε ένα παγωτό!Από τη
Μαρία Μαθιοπούλου

Μετέτρεψε τις παιδικές μνήμες μας σε… παγωτό και πήρε ένα από τα οκτώ «Βραβεία Στέλιος Χατζηιωάννου Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2018», στον καθιερωμένο πλέον θεσμό που έχει δημιουργήσει ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας για να επιβραβεύσει το επιχειρείν.

Ο λόγος για τη σερραϊκή εταιρία Lamda ΜΑΕΒΕ, που ξεχώρισε στον σχετικό διαγωνισμό, καθώς δημιουργεί παραδοσιακά παγωτά με γεύση από το παρελθόν. «Η οικογένειά μου είναι χρόνια στο χονδρεμπόριο παγωτού.

Την τελευταία δεκαετία, όμως, διαπιστώσαμε ότι το παγωτό δεν είναι αυτό που ξέραμε πριν από 20 χρόνια. Δεν θυμίζει τις αυθεντικές γεύσεις του παρελθόντος. Ετσι, αποφασίσαμε να μπούμε στην παραγωγή και να φτιάξουμε το δικό μας παγωτό» λέει στη «δημοκρατία» ο 38χρονος Απόστολος Αδαμίδης, δεύτερη γενιά στην ενασχόληση της οικογένειας με τον κλάδο.

Με εργαλεία τα αγνά υλικά, τις παραδοσιακές συνταγές, τις παιδικές μνήμες του, αλλά και την αγάπη του για το παλιό, καλό παγωτό, κατάφερε να φτιάξει ένα χαρτοφυλάκιο με 20 ατομικά παγωτά και 13 κωδικούς οικογενειακού. Μεταξύ αυτών, είναι ένα παγωτό με σαραγλί και ένα παγωτό κανταΐφι.

Σε αυτήν τη φάση η εταιρία έχει παρουσία στον νομό Σερρών και σε ένα κομμάτι του Στρυμονικού, έως την Ολυμπιάδα και την παραλία του Οφρυνίου, σχεδιάζει όμως να επεκταθεί περαιτέρω αφού ουσιαστικά το δίκτυό της αναπτύσσεται μόλις την τελευταία διετία. «Αγαπάμε το παγωτό. Αυτό είναι το μόνο μυστικό. Δεν υπάρχουν ούτε μυστικές συνταγές ούτε κάτι τέτοιο» εξηγεί ο Απόστολος Αδαμίδης. Σημειώνεται ότι το βραβείο συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Μαρία Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα