Μόνο η τρόικα;

Ο καβγάς εν όψει ΔΕΘ για τα ευνοϊκά μέτρα υπέρ των πολιτώνΑπό τον
Νίκο Ελευθερόγλου

Τα τελευταία 24ωρα και εν όψει ΔΕΘ βλέπουμε να ανεβαίνουν οι τόνοι για το κατά πόσο μπορεί η κυβέρνηση να προνομοθετεί ευνοϊκά μέτρα για τους πολίτες. Δεν θα σταθώ στο κατά πόσο αυτό είναι συνταγματικό ή όχι.

Ούτε αν πρόκειται για ακόμη ένα παιχνίδι των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., στο πλαίσιο της παροχολογίας που αναπτύσσεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος «διάσωσης» που είχαν επιβάλει οι δανειστές μονομερώς.

Αλλά είναι δυνατόν να ξεσηκώνονται πολιτικές δυνάμεις γιατί μια κυβέρνηση (η όποια κυβέρνηση) ενδέχεται να προνομοθετήσει μέτρα υπέρ των πολιτών; Και με ποιο ηθικό ανάστημα διαμαρτύρονται όσοι διαμαρτύρονται, όταν οι ίδιοι είχαν ψηφίσει, και όχι μόνο μια φορά, μια σειρά από προνομοθετημένα μέτρα, που όχι μόνο δεν ήταν υπέρ των πολλών, αλλά τους έκαναν και να υποφέρουν;

Δηλαδή, μόνο η τρόικα θα μπορούσε να ζητά και να μας αναγκάζει να ψηφίζουμε μέτρα που είχαν και έχουν εφαρμογή στη ζωή πολλών γενιών Ελλήνων; Μόνο οι δανειστές είχαν το δικαίωμα να απαιτούν νόμους που θα ίσχυαν για δύο και τρία και για 60 χρόνια (όπως το Κατοχικό Ταμείο);
Κανείς δεν είναι υπέρ της αχαλίνωτης παροχολογίας, που είναι και αυτή υπεύθυνη για πολλά από τα δεινά που βίωσε η χώρα. Αλλά, βρε αδελφέ, άσε να βγάλουμε λίγο τη θηλιά που μας έβαλαν οκτώ χρόνια τώρα.

Ασε να βγάλουμε και λίγο το κεφάλι πάνω από το νερό. Δεν βλέπουν ότι ο κόσμος είναι τόσο φοβισμένος, που ακόμη και σήμερα εννέα στους δέκα δεν βλέπουν να τελειώνει το δράμα που ζήσαμε και ζούμε; Λίγη ελπίδα δεν χρειάζεται ο πολίτης; Μόνο μαυρίλα;
Μακάρι τα πολιτικά κόμματα να μπορούσαν να συνεννοηθούν για ένα εθνικό σχέδιο δράσης, έστω και για την επόμενη μέρα. Να κάθονταν οι τεχνοκράτες τους και να κατέστρωναν ένα κοινό σχέδιο πέντε σημείων, στα οποία θα έλεγαν «ναι».

Οχι για τα ψηφαλάκια, αλλά για τους Ελληνες που δοκιμάστηκαν και συνεχίζουν να δοκιμάζονται από τα απόνερα του Μνημονίου. Διότι πολλές φορές άνθρωποι σώζονται από τα κύματα και χάνονται από τα… απόνερα.
Γι’ αυτό λέμε πείτε «ναι» από κοινού στη μείωση του άδικου ΕΝΦΙΑ, στη μείωση της φορολογίας, πείτε μαζί «όχι» στο κόψιμο των συντάξεων.

Στα άλλα διαφωνήστε. Θεμιτό, πολιτικό και ανθρώπινο είναι. Δοκιμάστε το έστω μια φορά για να πιστέψουν ξανά οι Ελληνες στην πολιτική και στους πολιτικούς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα