Προκαλεί ο Γερμανός πρέσβης: «Απορώ πώς, έπειτα από τόσες περικοπές, στην Ελλάδα δεν ξέσπασε εμφύλιος»

Υποκρισία άνευ ορίων από τον πρέσβη της Μέρκελ στην Ελλάδα για τα μέτρα που επέβαλαν οι τροϊκανοί στη χώραΞεπέρασε τα όρια της υποκρισίας ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα Γενς Πλέτνερ. Την ώρα που το Βερολίνο σφίγγει συνεχώς τη θηλιά γύρω από τον λαιμό των Ελλήνων επιβάλλοντας μέτρα λιτότητας, αναφέρει ότι, αν αυτά που έγιναν στην Ελλάδα των Μνημονίων γίνονταν στη χώρα του, ίσως να είχε ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος. Από την ομιλία του με θέμα «Ελλάδα και Γερμανία, δύο συμμαχικές χώρες: προοπτικές και εμπόδια» στην Ελληνογερμανική Eνωση δεν έλειψαν και οι «κορόνες», δείγμα του ότι η Γερμανία βλέπει ενδεχομένως «αποικιοκρατικά» τη χώρα μας.

«Η Ελλάδα κέρδισε τον σεβασμό όλων. Τον μεγαλύτερο όμως κέρδισε ο ίδιος ο λαός της, διότι άντεξε όλες τις επώδυνες θυσίες. Οι πολίτες πλήρωσαν τα λάθη που έκαναν οι πολιτικοί επί 20 χρόνια. Oταν περιγράφω σε επισκέπτες μου τις περικοπές που έγιναν, αναρωτιούνται πώς δεν ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος, κάτι που δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ότι δεν θα γινόταν στη χώρα μου» είπε, μεταξύ άλλων, ο Γενς Πλέτνερ, για να περάσει στο τι συμβαίνει τώρα. Χαρακτήρισε την έξοδο από τα Μνημόνια «ορόσημο μεν», αλλά πρόσθεσε ότι ο τελικός στόχος δεν έχει επιτευχθεί ακόμη.

«Η ενίσχυση των κοινωνικών εργαλείων για τη βοήθεια των αδύναμων είναι απολύτως κατανοητή, από την άλλη, όμως, το δίδαγμα της ατζέντας 2010 είναι ότι η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι εκείνη η οποία παράγει ανάπτυξη, διότι έτσι μπορεί να δώσεις περισσότερα» είπε ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στη Θεσσαλονίκη και στον λόγο του κ. Τσίπρα: «Για να πληροφορηθούμε τι προτίθεται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να βρει τη δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στην κοινωνική πολιτική και την προσανατολισμένη στο μέλλον πολιτική ανάπτυξης και επενδύσεων. Είμαι πεπεισμένος ότι, αν βρεθεί το κατάλληλο μείγμα, η Ελλάδα έχει κάθε δυνατότητα να προχωρήσει».

O Γερμανός πρεσβευτής σημείωσε ότι το Μεταναστευτικό και το μέλλον της Ευρώπης ήταν δύο θέματα που έφεραν πιο κοντά Ελλάδα και Γερμανία, στεκόμενος στη συνεργασία των Τσίπρα και Μέρκελ, ενώ υπογράμμισε τη βούληση της Γερμανίας να μην είναι θεατής στις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις εκφράζοντας την ενόχληση του Βερολίνου για την οικονομική διείσδυση από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

«Ορισμένοι μπορεί να ανησυχούν βλέποντας την ενίσχυση της παρουσίας της Γαλλίας και των ΗΠΑ, όμως εμείς οι Γερμανοί ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας. Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε αυτήν την πρωτιά» επεσήμανε και σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης ελάχιστες ήταν οι γερμανικές επιχειρήσεις που έφυγαν από την Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα