Τη λύση για τη Μακεδονία επιβάλλεται να τη δώσει ο ελληνικός λαός

Οι Σκοπιανοί θα αποφανθούν διά δημοψηφίσματος αν δέχονται τη Συμφωνία των Πρεσπών ή όχι. Παρότι που το ασθενικό κρατίδιό τους κατορθώνει με αυτή τη συμφωνία να περάσει σε κείμενο όλες τις εξωφρενικές αξιώσεις των Σκοπιανών εθνικιστών από την Ελλάδα, η κυβέρνηση Ζάεφ δείχνει σεβασμό προς τους πολίτες της και δίνει τον πρώτο λόγο σε εκείνους για να πουν το «ναι» ή το «όχι».

Στην Ελλάδα
η κυβέρνηση περιφρονεί τη λαϊκή βούληση και κλείνει τ’ αυτιά της και τα μάτια της για να μη βλέπει τους Ελληνες να εκφράζουν στα παλλαϊκά συλλαλητήρια την αντίθεσή τους στην προδοτική συμφωνία. Ουσιαστικά, στέλνει το μήνυμα και στο εξωτερικό ότι οι πολίτες των Σκοπίων έχουν βαρύνουσα γνώμη, αλλά των Ελλήνων δεν μετρά. Γι’ αυτό στη μία διοργανώνεται δημοψήφισμα και στην άλλη όχι.

Ομως,
με τις κουτοπονηριές δεν λύνονται τα προβλήματα. Ούτε με υπογραφές σε χαρτιά. Η πληγή που άνοιξε με το Σκοπιανό δεν κλείνει. Η εθνική αιμορραγία δεν σταματά. Η εξέλιξη των πραγμάτων και η επανάκαμψη, με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική σε σχέση με το παρελθόν, του ζητήματος της ονομασίας του κρατιδίου δικαιώνει λέξη προς λέξη το σκεπτικό που ανέπτυσσε σε επιστολή του ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, με παραλήπτες τους αρχηγούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των χριστιανικών Εκκλησιών, που εστάλη στις 17 Νοεμβρίου 2004.

Εκεί,
μεταξύ άλλων, ο φλογερός Ελληνας και λαοφιλής χριστιανός ιεράρχης σημείωνε: «Η χρήση του ονόματος “Μακεδονία” από τα Σκόπια είναι κάτι περισσότερο από μια απλή και αθώα πολιτιστική υπεξαίρεση. […] Η εμμονή στην ονομασία “Μακεδονία”, όχι ως γεωγραφικό όρο, αλλά με έννοια εθνική, επιβαρύνει το ήδη έντονο αίσθημα της αποξένωσης μεταξύ των πολυπληθών φυλετικών ομάδων στο εσωτερικό της χώρας αυτής και ενσπείρει αλυτρωτισμούς, που κρατούν αμείωτη την ένταση στην ευρύτερη περιοχή.

Γι’ αυτό
, ως Ελληνες, θεωρούμε πως η αναγνώριση του όμορου με την Ελλάδα κράτους της ΠΓΔΜ με το εθνωνύμιο “Μακεδονία” όχι μόνο δεν εξυπηρετεί κανένα βαλκανικό κράτος, αφού ανεβάζει το θερμόμετρο της έντασης και της καχυποψίας στην περιοχή, αλλά φαίνεται πως δικαιώνει όλους όσοι χτίζουν την ιστορία τους με κλοπιμαία υλικά και επιβραβεύει όσους διατηρούν άσβηστη τη σπίθα της αταξίας και της μόνιμης αστάθειας σε μια κρίσιμη για την Ευρώπη περιοχή και σε μια εποχή αδιάκοπων εντάσεων».

Γι’ αυτό,
αλλά και για όλους τους λόγους που έχει αναφέρει κατ’ επανάληψιν η «δημοκρατία» στην αρθρογραφία της, επιβάλλεται η διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος το οποίο θα έχει απλά και ξεκάθαρα το ερώτημα αν οι Ελληνες επιθυμούν να εκχωρήσουν το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός
οφείλει να δεσμευτεί σχετικά.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα