Τσίπρας ξεπουλάει, Μητσοτάκης ψεύδεται

Ο Μητσοτάκης, έστω και τώρα, να αποκηρύξει το τερατούργημα της σύνθετης ονομασίαςΑπό τον
Φαήλο Κρανιδιώτη

Θα ήταν ωραία κωμωδία αυτό που συμβαίνει, εάν δεν αφορούσε την Πατρίδα μας. Η Αριστερά στην Ελλάδα σκότωσε χιλιάδες Ελληνες, ερήμωσε πόλεις και χωριά όταν οι άλλες χώρες της Ευρώπης ανοικοδομούνταν, το ΚΚΕ σώριαζε κι άλλα ερείπια πάνω στα ερείπια των Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων. Κι όμως, δεν κατάφεραν να φτιάξουν σλαβική «Μακεδονία», ούτε να επιβάλουν σταλινική δικτατορία. Κι ήρθαν αυτοί εδώ, ράθυμοι και χαβαλετζήδες, ημιμαθείς, αλλά πατώντας πάνω στη διαφθορά, την αμετροέπεια, τις ενοχές και την αποϊδεολογικοποίηση των άλλων και το έκαναν, ξεπούλησαν τη Μακεδονία με ένα κωλόχαρτο.
Κι από την άλλη ο γιος του πατέρα του, που το πιο δύσκολο πράγμα που έκανε στη ζωή του είναι να ανακατέψει τη στέβια στο πράσινο τσάι, μας δουλεύει παριστάνοντας τον Μακεδονομάχο.

Λοιπόν, επειδή η επανάληψη είναι αρχή της μαθήσεως, ξαναλέω: οποιαδήποτε συμφωνία, όταν σε βλάπτει, μπορείς να την καταγγείλεις. Ο Μητσοτάκης, απλώνοντας το χέρι για τη σκυτάλη της βλάβης των εθνικών συμφερόντων, λέει το εξής: «Δεν πρόκειται να κυρώσω τη Συμφωνία των Πρεσπών, διότι είναι απαράδεκτη, μπλα μπλα μπλα». Και συνεχίζει: «Ομως εάν κυρωθεί από τη Βουλή, χωρίς την ψήφο της Ν.Δ., θα τη σεβαστώ, διότι το κράτος έχει συνέχεια, θα είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας κ.λπ.». Μετάφραση: «Ψηφίστε τη χωρίς εμένα κι εγώ, αφού κάνω κόνξες, θα την εφαρμόσω». Κανονικό δούλεμα, λοιπόν. Διότι και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης είναι ΥΠΕΡ της σύνθετης ονομασίας. Οπως είναι και η Ντόρα, ο Κουμουτσάκος κι άλλοι στη Ν.Δ. κόντρα στο φρόνημα της βάσης της, που διαφωνεί κάθετα, όπως διαφωνούν, σύμφωνα με τις μετρήσεις, και πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους Κοτζιάς και Τσίπρας θεωρούν άραγε και αυτούς ακροδεξιούς, φασίστες κ.λπ.;

Ο Μητσοτάκης, θυμίζω, είναι αυτός που είχε ρίξει απαγορευτικό στους νεοδημοκράτες για το πρώτο συλλαλητήριο. Είχε δε ξαμολήσει να κάνουν δηλώσεις υπέρ του «συμβιβασμού» και των συλλαλητηρίων διαφόρους. Ο Αδωνις γραπτώς, χωρίς 15 ευρώ, εξηγούσε γιατί δεν θα πάει. Ο Καράογλου έκανε δηλώσεις, αν και Μακεδών, πως πρέπει να κάνουμε έναν «οδυνηρό συμβιβασμό», τον οποίο συμβιβασμό η Ντόρα μόνο τραγούδι δεν τον έκανε. Στο ίδιο μοτίβο διάφοροι, όπως και η πρόεδρος της Διοικούσας Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., που ανέλαβε να διαβιβάσει το απαγορευτικό στα στελέχη της Β.
Ελλάδος.

Οταν όμως άρχισε να πέφτει το λεκτικό «ξύλο», διότι η συντριπτική πλειονότητα είναι πρώτα Μακεδόνες και μετά κομματικά μέλη, όταν τους έπαιρναν τηλέφωνο στα γραφεία τους κι αρχίσανε τα συχαρίκια και τα «γαλλικά», τότε τον γυρίσανε τον αμανέ. Απλά η πρόεδρος της Θεσσαλονίκης έγινε… Ιφιγένεια. Παρά όλα αυτά, κατά βάθος πίστευαν, όπως και η κυβέρνηση, πως η συγκέντρωση θα αποτύγχανε κι έτσι ο ντιλετάντης γόνος πήγε για σκι, όσο οι νεομπολσεβίκοι κουρέλιαζαν την τιμή και τα συμφέροντά μας. Και μετά, μπροστά στο απίστευτο πλήθος της προσέλευσης, έτρεχε να κάνει δηλώσεις από το χιονοδρομικό με τα χαριτωμένα κόκκινα μποτάκια.

Η εθνική θέση είναι μία. Ο Μητσοτάκης, έστω και τώρα, να αποκηρύξει το τερατούργημα της σύνθετης ονομασίας και να δηλώσει καθαρά: «Ούτε σύνθετο ούτε παράγωγο, καμία χρήση του όρου Μακεδονία, η Ν.Δ. απαιτεί δημοψήφισμα και δεσμεύεται πως όταν γίνει κυβέρνηση θα καταγγείλει τη συμφωνία και δεν πρόκειται να την εφαρμόσει ποτέ». Εάν το κάνει, η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ θα στηρίξει αυτή την εθνική θέση και κάθε απόγευμα στις 5 θα του πηγαίνω κουλουράκια για το Earl Grey. Πάντως, Μακεδονικός αγώνας και σύνθετη ονομασία δεν γίνεται, αδέλφια.

Τα γράφω αυτά πριν από το συλλαλητήριο, όπου θα είμαστε παρόντες, και πρέπει να πω πως η αισχρότητα των προβοκατόρικων δημοσιευμάτων της «ΕφΣυν» και της «Αυγής» για τη συγκέντρωσή κάνουν τον «Λαϊκό Παρατηρητή» και το «Der Sturmer» του NSDAP να μοιάζoυν με τους «Times». Ποιος όμως έχασε την τσίπα για να τη βρουν αυτοί που προωθούν τον εποικισμό της Ελλάδας και χαϊδεύουν τον σοβινισμό των Σκοπιανών, των Τούρκων και κατασυκοφαντούν ως «φασίστες» τους Ελληνες πατριώτες; Στα υπ’ όψιν για το εγγύς μέλλον.

Και κάτι αυτονόητο. Το έξι φορές «Μακεδονία» του Τραμπ στην επιστολή του στους Σκοπιανούς, όπου χαιρετίζει το κουρελόχαρτο των Πρεσπών, έχει μια εξόφθαλμη εξήγηση: Είναι ηλίθιος οποιοσδήποτε απαιτεί από έναν ξένο να είναι ελληνικότερος των Ελλήνων.
Αν της ελληνικής κυβέρνησης τής φτάνει, των Αμερικανών τούς περισσεύει. Πάντα οι ξένοι θα προτιμούν να δίνουν σε τρίτους ως αντάλλαγμα κάτι δικό μας παρά κάτι δικό τους.
Ας διεκδικούμε, ας υποδεικνύουμε πού και πώς ταυτίζονται τα δικά τους συμφέροντα με τα δικά μας και να μην περιμένουμε οι ξένοι να κάνουν για την Πατρίδα μας αυτά που δεν κάνουμε εμείς.

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα