Ρόδος: Σπείρα ανηλίκων έβγαζε… μεροκάματο «μοιράζοντας» πλαστά 50ευρα!

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας μυήθηκε στην παρανομία μια παρέα ανηλίκων από τη Ρόδο, καθώς αγόρασαν από το διαδίκτυο πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, με τα οποία έκαναν αγορές και έβγαζαν εύκολο «μεροκάματο» εισπράττοντας τα ρέστα.Ωστόσο, κάποιοι καταστηματάρχες στην πόλη της Ρόδου αντιλήφθηκαν ότι οι δυο 16χρονοι που είχαν αναλάβει τις «αγορές» πλήρωναν με πλαστά και ειδοποίησαν αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι δεν άργησαν να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν. Οπως αποκαλύφθηκε, στην παρέα των ανήλικων παραχαρακτών συμμετείχαν άλλοι τρεις, ηλικίας 15, 16 και 17 χρόνων.

Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων κατασχέθηκαν συνολικά 25 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και 235 ευρώ από ρέστα που είχαν πάρει από τους καταστηματάρχες, όταν ψώνισαν με τα πλαστά. Ακόμη, κατασχέθηκαν τρία πλαστά χαρτονομίσματα σε καταστήματα της πόλης, ενώ υπολογίζεται ότι οι ανήλικοι δράστες έχουν χρησιμοποιήσει αλλά οκτώ.

Η δικογραφία σε βάρος της παρέας των πιτσιρικάδων περιλαμβάνει τα αδικήματα προμήθειας, κατοχής και κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Αυτό που απομένει να διευκρινιστεί είναι από πού αγόρασαν διαδικτυακά τα πλαστά χαρτονομίσματα.
Ο «χορός» των πλαστών χαρτονομισμάτων (κυρίως των 50 ευρώ) στην αγορά έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα