Βλέπουν (πάλι) «φαντάσματα» οι Τούρκοι!

«Ανακάλυψαν» τώρα ελληνοαμερικανική ομάδα 200 πρακτόρων που προστατεύει τους οκτώ στρατιωτικούς!Με τον τίτλο «Ελλάδα και ΗΠΑ έστησαν μαζί ασπίδα για τους προδότες» κυκλοφόρησε χθες η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Σαμπάχ», η οποία σε σχετικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι Αθήνα και Ουάσινγκτον δημιούργησαν ομάδα 200 πρακτόρων, αξιωματικών και αστυνομικών, με στόχο να προστατεύσουν τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς -που διέφυγαν στην Ελλάδα- από τυχόν επιχειρήσεις απαγωγής από την Τουρκία. Oπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) έχουν εντοπίσει τη μυστική τοποθεσία όπου παραμένουν φυλασσόμενοι οι οκτώ Τούρκοι, που πέρασαν τα σύνορα μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016. 

Η ΜΙΤ, σύμφωνα με τη «Χουριέτ», έχει ανακαλύψει τη δημιουργία αυτής της ομάδας ασφαλείας και το κόστος της φτάνει το 1.000.000 δολάρια τον μήνα. Μάλιστα, υποστηρίζει ακόμη ότι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί έδωσαν ευαίσθητες πληροφορίες για τον τουρκικό στρατό στις ελληνικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, οι πηγές της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας της Τουρκίας αναφέρουν ότι «η απόφαση προστασίας λήφθηκε ως αντάλλαγμα για σημαντικές πληροφορίες που έδωσαν οι οκτώ γκιουλενιστές στρατιωτικοί, πουλώντας τη χώρα τους» και πως στη συνέχεια αποφασίστηκε να ανέβει ο αριθμός της φρουράς προστασίας τους, από 30 στα 200 άτομα, σε 24ωρη βάση, αποτελούμενη από Αμερικανούς πράκτορες, μέλη της ΕΥΠ, Ελληνες αστυνομικούς και ελεύθερους σκοπευτές.

Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί φέρεται ότι είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος, αλλά άγνωστο πού ακριβώς. Υπενθυμίζεται ότι είχαν απελευθερωθεί από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού τον περασμένο Μάιο και μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο, ο οποίος, για την ασφάλειά τους, δεν έχει αποκαλυφθεί.

Κατά την πρόσφατη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, είχε αναφερθεί σε δημοσίευμα εφημερίδας ότι φιλοξενούνταν φρουρούμενοι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο «εντός, εκτός και επί τ’ αυτά» με το ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα. Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και ενώ τους πλησίαζε, οργανώθηκε επιχείρηση απομάκρυνσής τους από το σημείο διά θαλάσσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα