Σε δίκη οι δύο Βουλγάρες που βανδάλιζαν μουσεία

Ο… εξαγνισμός και όχι ο βανδαλισμός εκθεμάτων των μουσείων ήταν ο στόχος των δύο Ρομά, βουλγαρικής υπηκοότητας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τουςΟι γυναίκες, οι οποίες συνελήφθησαν, σύμφωνα με τις Αρχές, επί το έργον στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο είναι πλέον αντιμέτωπες με τη Δικαιοσύνη, καθώς καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων, σε βαθμό πλημμελήματος.

Η μία, μάλιστα, από τις δύο γυναίκες ισχυρίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ανήκει σε θρησκευτική αίρεση που πρεσβεύει ότι το λάδι και το μύρο… εξαγνίζουν.

Αυτός ήταν και ο λόγος, φέρεται ότι λέει, που έριξαν ηλιέλαιο στα εκθέματα την ώρα που η δεύτερη κατηγορούμενη εμφανίζεται να διατείνεται ότι απλώς τη συνόδευε.

Οι δύο κατηγορούμενες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, όπου εξέφρασαν την επιθυμία τους να μη λάβουν προθεσμία και να δικαστούν.

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να αναβάλει τη δίκη για το τέλος του μήνα, καθώς κρίσιμα στοιχεία απουσίαζαν από τη δικογραφία. Και αυτό γιατί το δικαστήριο έκρινε ότι για να προχωρήσει στην ουσία της υπόθεσης πρέπει να έχει στα χέρια του την έκθεση του Γενικού Χημείου του Κράτους, το οποίο έχει κληθεί να διαπιστώσει τη φύση του υγρού με το οποίο οι δύο κατηγορούμενες φέρεται ότι προκαλούσαν φθορές στα μουσεία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα