Προς μίνι παράταση οδεύει ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές

Το μέλλον της ΔΕΗ θα είναι οι ανανεώσιμες πηγέςΜε τις πληροφορίες για παράταση μερικών εβδομάδων στον διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων σε Φλώρινα (Μελίτη) και Μεγαλόπολη, ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μαν. Παναγιωτάκης (φωτό) μίλησε για όλα το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ. Ο κ. Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στη μετεξέλιξη της ΔΕΗ από λιγνιτική εταιρία σε εταιρία παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ), για τις νέες μορφές αποθήκευσης ενέργειας και τις συζητήσεις με ιδιώτες όπως η ΤΕΡΝΑ στον τομέα της αντλησιοταμίευσης στο Αμάρι της Κρήτης, για την κόντρα με τη βιομηχανία για τα τιμολόγια ρεύματος αλλά και για το μερίδιό της στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Κατά τον κ. Παναγιωτάκη, «το άνοιγμα της αγοράς δεν μπορεί να γίνει με ευκαιριακές εμπορικές δραστηριότητες, που αποσκοπούν στο γρήγορο και εύκολο κέρδος, χωρίς ανάληψη ρίσκου». Πρόσθεσε ότι «δεν αρκεί μόνο η επικοινωνιακή διαφημιστική καμπάνια και τα διάφορα τρικ των τιμολογίων για να αποσπάσεις την εμπιστοσύνη και να πάρεις πελάτες από τη ΔΕΗ». Θεωρεί, επίσης, ότι «η ύπαρξη ρυθμιστικών μηχανισμών με διοικητικό τρόπο οδηγεί σε στρεβλώσεις της αγοράς, και αυτό με σειρά του οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα εις βάρος των πολιτών και της οικονομίας».

Για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων είπε πως η πρόβλεψη είναι ότι θα διαμορφώσει ένα καινούργιο τοπίο, όπου η ΔΕΗ θα έχει παραγωγή κάτω από 50%.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα