Βόμβα Τζορτζ Παπαδόπουλου κατά Κοτζιά

Υποστηρίζει ότι τον είχε ενημερώσει για την εμπλοκή των Ρώσων στις αμερικανικές εκλογέςΤον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά μπλέκει ο (καταδικασμένος από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ) Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Παπαδόπουλος, πρώην συνεργάτης της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ!

Μιλώντας στην εκπομπή του Τζορτζ Στεφανόπουλου ο Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν θυμάται να είπε ποτέ στον Ντάουνερ, κορυφαίο διπλωμάτη της Αυστραλίας στη Βρετανία, ότι η Ρωσία διέθετε «βρόμικα» στοιχεία για τη Χίλαρι Κλίντον.

Αντίθετα, ο Παπαδόπουλος ισχυρίστηκε ότι είχε μιλήσει σχετικά με τις επαφές του με Ρώσους για τα e-mails της Χίλαρι και σε έναν άλλον υψηλόβαθμο Ευρωπαίο αξιωματούχο. Κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, τον Νίκο Κοτζιά.
«Ναι, θυμάμαι», είπε συγκεκριμένα ο Παπαδόπουλος στον Στεφανόπουλο, «ότι το είπα και σε έναν άλλον ανώτατο διπλωμάτη, στον Ελληνα υπουργό των Εξωτερικών. Του το είπα ανοιχτά».

Η αποκάλυψη αυτή έγινε χθες θέμα και στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, καθώς ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος ζήτησε ενημέρωση, χωρίς να πάρει καμία απάντηση από την πλευρά του ΥΠΕΞ. Ο Νίκος Κοτζιάς πάντως τον τελευταίο καιρό δεν έχει την καλύτερη των σχέσεων με τη Ρωσία, καθώς μετά τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών η Αθήνα έχει μπει σε περίοδο ψυχρού πολέμου με τη Μόσχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πράγματι ο Παπαδόπουλος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα, χωρίς όμως να γίνει γνωστό ποιους συνάντησε και τι συνομιλίες είχε μαζί τους. Υπενθυμίζεται ότι ο Παπαδόπουλος καταδικάστηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ σε φυλάκιση 14 ημερών, περιοριστικούς όρους ενός έτους, κοινωνική εργασία 200 ωρών και πρόστιμο 9.500 δολαρίων, επειδή είπε ψέματα στο FBI σχετικά με τον χρόνο και τη σημασία των επαφών του με Ρώσους κατά την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Η ιδιαίτερα ελαφριά ποινή που επιβλήθηκε στον πρώην συνεργάτη του Τραμπ οφείλεται στο γεγονός ότι παραδέχθηκε την ενοχή του για την ψευδή κατάθεση τον Οκτώβριο του 2017 και συνεργάστηκε με τον ειδικό εισαγγελέα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα