Σε καθεστώς προστασίας παραμένει η Folli Follie

Ανοιχτή η πώληση της θυγατρικής τηςΠύρρειο νίκη πέτυχε χθες η οικογένεια Κουτσολιούτσου, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε μεν δεκτή την αίτηση προστασίας της Folli Follie Group από τους πιστωτές, αλλά απέρριψε τις αντίστοιχες αιτήσεις τόσο της θυγατρικής Folli Follie Συμμετοχών όσο και της βασικού μετόχου Αικατερίνης Κουτσολιούτσου. Τόσο οι πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες προ ημερών είχαν καταγγείλει και δάνεια ύψους 50.000.000 ευρώ, όσο και οι εργαζόμενοι, μαζί με μερίδα των ομολογιούχων που εκπροσωπούν ομολογίες περί τα 200.000.000 ευρώ, τάχθηκαν κατά της αίτησης που είχε καταθέσει η διοίκηση της Folli Follie.

Η αίτηση για προστασία από τους πιστωτές με βάση το άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα εγκρίθηκε, πάντως, από το Μονομελές Πρωτοδικείο, με τη διοίκηση της εισηγμένης να υποστηρίζει πως υπάρχει ήδη επενδυτής που θα αγοράσει το 35,5% που κατέχει στα Αττικά Πολυκαταστήματα αντί περίπου 70.000.000 ευρώ.

Η εξυγίανση

Οι ίδιοι εκπρόσωποι της διοίκησης άφησαν να διαφανεί πως ο ίδιος επενδυτής πιθανώς θα συμμετάσχει και στη μητρική εταιρία, στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης που καλείται να παρουσιάσει κατά τη πτωχευτική διαδικασία. Οι τράπεζες, μέσω των συνηγόρων τους και του μάρτυρα κ. Χ. Σταματίου (Εθνική), εκτίμησαν πως η ρευστοποίηση του εν λόγω ποσοστού μέσω πλειστηριασμού, όπως προβλέπεται, δεν βλάπτει την αξία του ενεχύρου. Σημειώνεται πως η μη έγκριση της αίτησης προστασίας από τους πιστωτές για τη θυγατρική Folli Follie Συμμετοχών αφήνει ανοιχτή την πόρτα για πώληση του 10% της Αττικά Πολυκαταστήματα, που ελέγχει η συγκεκριμένη εταιρία. Ομως «παγώνει» η ρευστοποίηση του υπόλοιπου 25% της Αττικά Πολυκαταστήματα που ελέγχει άμεσα η μητρική.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα