Ρελάνς με τα «θαλασσοδάνεια»

Μαξίμου και Κουμουνδούρου εγκαλούν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για «θάψιμο του σκανδάλου»! Επιταχύνονται οι διαδικασίεςΣφοδρή επίθεση εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για τα «θαλασσοδάνεια» του παλαιού δικομματισμού την περίοδο της ψευδούς ευημερίας, ανεβάζοντας στα ύψη τους τόνους μετά την εκ νέου ανακίνηση της υπόθεσης από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Το Μαξίμου, απαντώντας στις πασοκικές κατηγορίες περί «γκεμπελίστικης» τακτικής, καταλογίζει στα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης ότι επιχείρησαν να θάψουν τις ευθύνες τους για τα «θαλασσοδάνειά» τους, που ανέρχονται στο μισό δισ. ευρώ. «Τώρα που η Δικαιοσύνη προχωρά ανεμπόδιστη στη διερεύνηση, αντί να ζητήσουν έστω μία συγγνώμη, όχι μόνο για τα δάνεια αλλά και για την κατάπτυστη τροπολογία του 2013, με την οποία απαλλάσσονταν όλοι οι υπεύθυνοι, ζητούν από πάνω και τα ρέστα» επισημαίνεται από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, που καλεί τα δύο κόμματα να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για το πότε θα ξεχρεώσουν τα φέσια τους.

«Ούτε μισή συγγνώμη»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, που μίλησε για μεθοδευμένες προσπάθειες «θαψίματος» του σκανδάλου από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. «Hταν τέτοια η βεβαιότητα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για τη διαχρονική ασυλία τους που ποτέ δεν ψέλλισαν μισή συγγνώμη στον ελληνικό λαό» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, που επιφυλάσσει και ένα σχόλιο για τα ΜΜΕ, αφού σημειώνει πως «τόσο ο Σκάι όσο και τα “ΝΕΑ” εγκαινίασαν την υπερασπιστική γραμμή της Ν.Δ., για να ακολουθήσει η κυρία Σπυράκη και να μιλήσει περί “σπίλωσης”. Σε λίγο θα μας πουν ότι “μαζί τα δανειστήκαμε”».

Την ίδια ώρα, ο Σπύρος Λάππας, που ήταν μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, διαβεβαίωσε πως οι σχετικές διαδικασίες θα «τρέξουν» γρήγορα, καθώς το υλικό είναι έτοιμο από το πόρισμα Καλούδη, αλλά και το κοινοβουλευτικό πόρισμα είναι «και εξατομικευμένο, και εξειδικευμένο, και πλήρως αιτιολογημένο».

Oσο για τον Θανάση Παπαχριστόπουλο των ΑΝ.ΕΛ., επικαλέστηκε ως αιτία της επαναφοράς του θέματος στην επικαιρότητα την επιμονή των κυβερνητικών βουλευτών, ενώ επισήμανε και την επίμαχη τροπολογία επί Σαμαρά, που έδωσε «ασυλία στα μέλη των τραπεζών που έδιναν τα δάνεια».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα