Γερμανία: Σκάνδαλο (;) με «διαρροές» σε εθνικιστές

Κατηγορείται ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών ότι έδωσε στο AfD ευαίσθητες πληροφορίεςΑπό την 
Ελενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Οσμή σκανδάλου στη Γερμανία, καθώς ο βουλευτής του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) Στέφαν Μπράντνερ επιβεβαίωσε στο δίκτυο ARD τις φήμες που ήθελαν τον επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών Χανς Γκέοργκ Μάασεν να έχει δώσει παρανόμως στο εθνικιστικό κόμμα ευαίσθητες πληροφορίες που περιέχονται στην ετήσια έκθεσή του, πέντε εβδομάδες πριν από τη δημοσίευσή της.

Η αποκάλυψη αυτή για τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος κάνει ακόμα πιο επισφαλή τη θέση του, μετά και τις δηλώσεις του -με αφορμή τα βίαια γεγονότα στο Κέμνιτς- με τις οποίες αμφισβητούσε την Ανγκελα Μέρκελ, υποστηρίζοντας ότι οι πληροφορίες περί ανθρωποκυνηγητού ακροδεξιών εναντίον προσφύγων στην πόλη της Σαξονίας δεν ευσταθούσαν. Μάλιστα, ο Μάασεν είχε αμφισβητήσει και την αυθεντικότητα μαγνητοσκοπημένου υλικού, υποστηρίζοντας ότι δεν αφορά την ίδια περιοχή.

«Περίεργες» σχέσεις

Τόσο η αμφισβήτηση της καγκελαρίου Μέρκελ όσο και οι περίεργες σχέσεις του Μάασεν με το AfD οδήγησαν χθες στην πραγματοποίηση έκτακτης σύσκεψης στην Καγκελαρία μεταξύ των επικεφαλής των κομμάτων που συμμετέχουν στη γερμανική κυβέρνηση, με αντικείμενο το μέλλον του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών.

Κληθείς να τοποθετηθεί, ως πολιτικός προϊστάμενός του, ο υπουργός Εσωτερικών και αρχηγός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ εξέφρασε εκ νέου την απόλυτη εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του κ. Μάασεν. Το γεγονός αυτό βάζει και πάλι σε κρίση τον κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς η επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες επιμένει ότι ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση, την οποία κατέχει από το 2012.

Η σύσκεψη διεκόπη μιάμιση ώρα αργότερα και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη. «Ηταν μια καλή, σοβαρή συζήτηση, με στόχο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ως συνασπισμός» δήλωσαν κυβερνητικές πηγές στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα