Ορατός ο κίνδυνος διάλυσης του ΕΦΚΑ

«Ο φορέας βρίσκεται στον αέρα» λέει και ο πρόεδρος των εργαζομένων, ο οποίος μιλά για αποκλεισμό από τον ΠετρόπουλοΡεπορτάζ
Νάσος Χατζητσάκος

Ο ΕΦΚΑ είναι στον αέρα» τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) Αντώνης Κουρούκλης, σχολιάζοντας το χθεσινό αποκλειστικό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» για τη γνωμοδότηση του ΣτΕ, που έχει βάλει στον «πάγο» το οργανόγραμμα του νέου Ταμείου λόγω των εκκρεμών προσφυγών.

Ο κ. Κουρούκλης υποστήριξε μάλιστα ότι με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Τ. Πετρόπουλου οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αποκλείστηκαν εξαρχής από τις επιτροπές διαμόρφωσης του οργανογράμματος. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής δήλωσε στη «δημοκρατία» ότι το οργανόγραμμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης θα έπρεπε να είχε τεθεί σε ισχύ από τον Δεκέμβριο του 2016. Ωστόσο, όπως ανέφερε, μέχρι σήμερα «ο ΕΦΚΑ είναι στον αέρα» και οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία πληροφόρηση για το «τι μέλλει γενέσθαι».

Οι εκπρόσωποί τους, σύμφωνα με τον κ. Κουρούκλη, εξαρχής αποκλείστηκαν από τις επιτροπές διαμόρφωσης του νέου οργανογράμματος, αφού ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος φέρεται ότι τους είχε πει ότι θα λειτουργούσαν σαν «τροχοπέδη». Μάλιστα, κανείς αρμόδιος δεν ενημέρωσε τα στελέχη του Ταμείου για τη γνωμοδότηση του ΣτΕ, αν και η διοίκηση του ΕΦΚΑ πραγματοποίησε ενημερωτικές συναντήσεις με τους επικεφαλής των υπηρεσιών της Αττικής για το νέο οργανόγραμμα από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και προχθές στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).
Σημειώνεται ότι εξαρχής η ΠΟΠΟΚΠ είχε ταχθεί υπέρ της δημιουργίας όχι μόνο ενός, αλλά τριών Ταμείων κύριας ασφάλισης.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, χθες, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος υποστήριξε ότι η γνωμοδότηση του ΣτΕ είναι τυπική και δεν προκαλεί ανατροπές. Ο κ. Πετρόπουλος εκτίμησε ότι οι επικείμενες αποφάσεις του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου δεν πρόκειται να επηρεάσουν τη δομή του ΕΦΚΑ, αλλά μόνο τη διευθέτηση λεπτομερειών ήσσονος σημασίας.

Οπως αποκάλυψε χθες η «δημοκρατία», φέρνοντας στη δημοσιότητα το σχετικό έγγραφο του ΣτΕ, τα μέλη του ανώτατου δικαστηρίου -με τη γνωμοδότησή τους επί του σχεδίου για το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ- επί της ουσίας κάλεσαν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις διαδικασίες για την έκδοση του απαραίτητου Προεδρικού Διατάγματος.

Ο λόγος που αναφέρουν στη γνωμοδότηση είναι ότι οι αναμενόμενες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ επί εκκρεμών προσφυγών δεν αποκλείεται να προκαλέσουν αλλαγές στη δομή του νέου Υπερταμείου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα