«Πρεμιέρα» τη Δευτέρα για την αναβάθμιση των F-16 στην έκδοση Viper

Την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζει και επίσημα η υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 ελληνικών μαχητικών F-16 στην έκδοση Block 70/72 Viper……με την πρώτη συνάντηση της ελληνικής πλευράς με την εταιρία, όπως ανέφερε χθες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ο εκπρόσωπος της Lockheed Martin στην Ελλάδα Ντένης Πλέσσας. Ο κ. Πλέσσας σημείωσε ότι αυτό σηματοδοτεί και την έναρξη της φάσης πλήρους, πλέον, υλοποίησης του προγράμματος, το οποίο αλλάζει ουσιαστικά τον χαρακτήρα και τις δυνατότητες των συγκεκριμένων μαχητικών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στον εκσυγχρονισμό και σε κάθε τεχνική πτυχή του, τονίζοντας ότι με την ολοκλήρωση της μετατροπής των 85 μαχητικών σε Viper η Πολεμική Αεροπορία θα αποκτήσει ένα εντελώς καινούργιο αεροσκάφος, καθώς το μόνο που δεν θα αλλάξει θα είναι το κέλυφος. Ο εκπρόσωπος της Lockheed Martin σημείωσε ότι «τεράστιο μέρος της αναβάθμισης θα γίνει στην Ελλάδα», απέφυγε όμως να αναφερθεί στο ακριβές κόστος της, αλλά και στο αν τα αναβαθμισμένα ελληνικά F-16 θα μπορούσαν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά απέναντι σε μαχητικά πέμπτης γενιάς.

Ο κ. Πλέσσας τόνισε ότι για τη δημιουργία της έκδοσης που θα διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία υπάρχει σε ορισμένα τμήματα κοινή τεχνολογία ανάμεσα στα F-16 και τα πέμπτης γενιάς F-22 και F-35, ενώ ταυτόχρονα μίλησε και για «παρεμβάσεις που θα γίνουν στα ελληνικά F-16, ώστε να μειώσουν το ίχνος τους». Διευκρίνισε πάντως ότι δεν είναι αεροσκάφος stealth, όπως το F-35, προσθέτοντας ότι τα νέα ραντάρ των μαχητικών F-16 είναι κατά 95% κοινά σε software και κατά 75% κοινά σε hardware με εκείνα του F-35.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα