Διπλές συντάξεις σήμερα σε πυροπλήκτους

Σήμερα θα γίνει η καταβολή 423 διπλών συντάξεων και μερισμάτων σε πυροπλήκτους της Αττικής από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΜΤΠΥ).

Το συνολικό ποσό φτάνει τα 565.737,76 ευρώ και θα καταβληθεί σε δικαιούχους συνταξιούχους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018, βάσει των αιτήσεων που υπέβαλαν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων και καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ίσης με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο μηνιαίων συντάξεων, συνεχίζεται, όπως και η υποβολή αιτήσεων για τις λοιπές κατηγορίες των δικαιούχων (συνταξιούχοι που έχουν δευτερεύουσα κατοικία ή φιλοξενούνται, κατά την έννοια της φορολογίας εισοδήματος, σε κατοικία στις πληγείσες περιοχές ή υπέστησαν βαρύ τραυματισμό λόγω των καταστροφών).

Οι αιτούντες μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία υλοποίησης των αιτημάτων τους μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΦΚΑ (1555) κατά απόλυτη προτεραιότητα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της κυβέρνησης προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.