Οι προβολείς πέφτουν τώρα στον Κυριάκο

Με σύνθημα «Μπορούμε», ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη τις προτάσεις του για την οικονομίαΜε βόλτα στο κέντρο της πόλης και συνομιλώντας με πολίτες ξεκίνησε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης το πρόγραμμα της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα το πρωί (10.30) ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον εκθεσιακό χώρο της 83ης ΔΕΘ και θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζομένους της ΔΕΘ-HELEXPO. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί περίπτερα της Εκθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ., που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη με το κεντρικό σύνθημα «Μπορούμε» (θυμίζοντας το αντίστοιχο του Ομπάμα), θα επικεντρωθεί στην ομιλία του σε έξι άξονες με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνει ρητές δεσμεύσεις για:
• Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5% (Οι κύριες εισφορές θα μειωθούν από το 20% στο 15%).
• Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
• Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στη φορολογία φυσικών προσώπων, για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, από το 22% στο 9%.
• Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%.
• Μείωση της φορολογίας στα μερίσματα από το 15% στο 5%.
• Μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο στο 11%.

Σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό, θα υποστηρίξει: «Η πρόταση είναι ήδη γνωστή και ας προσπαθούν κάποιοι σκόπιμα να τη διαστρεβλώσουν». «Από το δικό μας σύστημα», υποστηρίζουν από την Πειραιώς, «κανείς από τους σημερινούς συνταξιούχους δεν θα ζημιωθεί, ενώ αντιθέτως όλοι οι εργαζόμενοι θα ωφεληθούν λόγω της μείωσης των εισφορών.

Το σύστημα περιλαμβάνει τρεις πυλώνες. Ο πρώτος θα έχει αμιγώς αναδιανεμητικό χαρακτήρα, όπως συμβαίνει σήμερα. Δηλαδή η κύρια σύνταξη θα πληρώνεται από τους φόρους των εργαζομένων. Ο δεύτερος πυλώνας, που έχει σηκώσει τόση σκόνη, επίσης υπάρχει σήμερα και ισχύει σε πάρα πολλές χώρες και της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου, ενώ είναι και κεντρική πολιτική πρόταση της Κομισιόν. Αυτό που προτείνουμε», λένε στη Ν.Δ., «είναι ο δεύτερος πυλώνας να λειτουργεί βάσει του κεφαλαιοποιητικού συστήματος. Δηλαδή της προαιρετικής δυνατότητας όσων μπουν στο εξής για πρώτη φορά στην εργασία να δημιουργούν έναν προσωπικό κουμπαρά είτε σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο φορέα ασφάλισης». Και προσθέτουν οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη: «Το κάνουμε αυτό για να υπάρχει μια επιπλέον διασφάλιση των συντάξεων και να μη διακυβεύονται στο μέλλον αναλόγως της οικονομικής συγκυρίας. Τέλος, προτείνουμε κάτι που επίσης υπάρχει σήμερα. Η μη υποχρεωτική συμπληρωματική ασφάλιση, η οποία θα αποτελεί τον τρίτο πυλώνα».

Αύριο στις 13.00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα