Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Κανένας πρωθυπουργός δεν χτυπήθηκε τόσο πολύ για ένα… ανύπαρκτο σκάνδαλο!Aρθρο του 
Νίκου Νικολόπουλου*

Εχουν τον φόβο της σιωπής και του ίσκιου του Κώστα Καραμανλή. Πόσο μάλλον, αν επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο, οψέποτε συμβεί αυτό – και το πιθανότερο είναι ότι θα συμβεί!

Επί του παρόντος πάντως θα ήταν φρόνιμο να μην τον στοχοποιούν. Νομίζουν ότι (τους) συμφέρει, αλλά κάνουν λάθος. Και γιατί -θα πείτε- τους ανοίγω τα μάτια; Είναι απλό, γιατί από το κόμπλεξ τους και την τσίμπλα δεν πρόκειται ποτέ να τα ανοίξουν!
Ομως, εμείς που πορευόμαστε με την καραμανλική πολιτική νοοτροπία οφείλουμε από καιρού εις καιρόν να συντηρούμε αλήθειες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με σώφρονες πολιτικές επιλογές και πρακτικές του πρώην πρωθυπουργού.

Η κοντή μνήμη σε τούτο τον τόπο, δυστυχώς, συνοδεύεται από εθνικές περιπέτειες. Η τελευταία -και πολυσύνθετη- συμβαίνει τα τελευταία εννέα χρόνια. Από τότε που το παραπλανητικό «λεφτά υπάρχουν» έφερε πάνω από τα κεφάλια μας τον οικονομικό εφιάλτη αλλά και τον εφιάλτη των Σκοπίων.
Δεν θα είχαμε βρεθεί ποτέ στη δίνη αυτής της μακράς περιπέτειας αν είχε εισακουστεί ο Κώστας Καραμανλής τον Σεπτέμβριο του 2009. Ο λαός, όμως -και ας έχει επίπτωση σε μένα η άποψη που εκφέρω-, δεν επιλέγει πάντα σοφά. Ξεγελάστηκε.

Και άνοιξε την πόρτα στους πραγματικούς λαϊκιστές, ξεχνώντας ότι ο Καραμανλής ήταν ο πρωθυπουργός που:
• Ολοκλήρωσε σε χρόνο-εξπρές τα καθυστερημένα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
• Ολοκλήρωσε τα δημόσια έργα, που το 2003 είχε παρατήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
• Προχώρησε σε τρεις ενεργειακές συμφωνίες με τον Πούτιν, που, αν δεν είχαν υπονομευθεί, η Ελλάδα δεν θα έμπαινε στο μακρύ και σκοτεινό τούνελ της κρίσης.
• Ελυσε την «ομηρία» 100.000 συμβασιούχων από τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ.
• Εξασφάλισε μεγάλο τίμημα και ενοίκιο από την COSCO, δίνοντας θαλάσσια διέξοδο στους Κινέζους προς την Ευρώπη. Ποιος δεν θυμάται ότι λυσσαλέα ο Γιωργάκης «τορπίλιζε» τη συμφωνία, την οποία στη συνέχεια αποδέχθηκε;
• Επανέφερε από την πρώτη ώρα της πρωθυπουργίας του το ΕΚΑΣ.
• Είπε περήφανα ΟΧΙ στο Βουκουρέστι και εκείνο το βέτο έκλεισε την πόρτα του ΝΑΤΟ στα Σκόπια.
• Σιγοντάρισε με εξαιρετική μαεστρία το άλλο μεγάλο ΟΧΙ του αείμνηστου Κύπριου πατριώτη Τάσσου Παπαδόπουλου στο Σχέδιο Ανάν.

Κανένας άλλος πρωθυπουργός δεν χτυπήθηκε και δεν λοιδορήθηκε τόσο πολύ όσο ο Καραμανλής για ένα… ανύπαρκτο σκάνδαλο!
Λύσσαγαν τα δελτία ειδήσεων και οι αναλυτάδες για το «μεγάλο σκάνδαλο» του Βατοπαιδίου, που με τη βούλα της Δικαιοσύνης αποδείχτηκε ότι ποτέ δεν υπήρξε. Τόνους η λάσπη που έπεσε στις πλάτες του Καραμανλή και στα μάτια του λαού.
Ενας λαός όμως, που έχοντας περάσει όσα πέρασε έκτοτε αλλά και γνωρίζοντας πια ότι ο Καραμανλής δεν ενεπλάκη σε κανένα σκάνδαλο, αναγνωρίζει σήμερα ότι ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει άφθαρτος. Και, τελικά, ίσως μια χρυσή εφεδρεία για τον καταταλαιπωρημένο τόπο.

Γι’ αυτό και οι «γνωστοί – άγνωστοι» λυσσάνε. Αλλωστε, μόλις προ ημερών και το άλλο «σκάνδαλο», εκείνο των δομημένων ομολόγων, εκρίθη από τη Δικαιοσύνη. Αθώοι οι κατηγορούμενοι. Πολλοί φοβούνται τον Καραμανλή. Και σπεύδουν να τον αποδομήσουν. Ματαιοπονούν. Πέφτουν σε διαρκείς γκάφες. Χάνουν!
Το έλλειμμα της χώρας το καλοκαίρι του 2009 ήταν 8% και η τάση ήταν ν’ ανέβει στο 12%. Τον Σεπτέμβριο εκείνου του έτους ο Κώστας Καραμανλής μίλησε με περισσή ειλικρίνεια και γενναιότητα στον ελληνικό λαό, αγνοώντας το συμφέρον του κόμματός του. Αν είχε εισακουστεί και είχε κερδίσει τις εκλογές, όντας πεπεισμένος και αποφασισμένος να ακολουθηθεί μια ήπια δημοσιονομική προσαρμογή, θα είχε καταφέρει ν’ αποτρέψει τον εκτροχιασμό της οικονομίας, τα Μνημόνια, τους διχασμούς, την απώλεια εθνικής κυριαρχίας, τη… Συμφωνία των Πρεσπών!

Αυτή είναι η αλήθεια! Και είναι επίσης αλήθεια πως, όταν έγκαιρα προειδοποιείς και δεν εισακούεσαι, τότε δικαιούσαι να σιωπάς. Μέχρι να αποφασίσεις να… μιλήσεις. Γιατί, όταν θα μιλήσεις, ξέρεις πια ότι θα είναι η σωστή ώρα. Η ώρα που θα σε ακούσουν και θα σε πιστέψουν.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η ώρα αυτή θα έρθει κάποια στιγμή. Οταν επιλέξει, πραγματικά, ο λαός.
Μέχρι τότε, στο μετερίζι των παραταξιακών και ιδεολογικών αγώνων παραμένουμε εμείς, όλοι οι άλλοι, που πιστεύουμε σε μια πατρίδα της αξιοσύνης και της προκοπής, που ακόμα στεκόμαστε προσοχή στον εθνικό ύμνο και κάνουμε τον σταυρό μας μπροστά στις εκκλησιές…

* Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα