Εγκυρες Πηγές: Τι ψιθύριζε ο Μητσοτάκης στον Καραμανλή;

Τι να ψιθύριζε άραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αυτί του Κώστα Καραμανλή κατά τη διάρκεια του αεροπορικού ταξιδιού τους προς τη Θεσσαλονίκη; Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καθόταν πίσω από τον πρώην πρωθυπουργό. Τις φωτογραφίες ανέβασε στο διαδίκτυο ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης της «Ελληνοφρένειας», ο οποίος ταξίδευε με την ίδια πτήση για να συμμετάσχει στο… Φεστιβάλ της ΚΝΕ που διεξάγεται στη νύμφη του Θερμαϊκού. Περίεργοι συνταξιδιώτες!

• Αρχισαν και στον ΣΥΡΙΖΑ να αισθάνονται άβολα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ περί μακεδονικής ταυτότητας, μακεδονικής γλώσσας και άλλων τινών. Πρώτος αντέδρασε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (φωτό αριστερά), ο οποίος πιο ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται. Παρά ταύτα δεν άντεξε και με δηλώσεις του κάλεσε τον Ζάεφ να πει όλη την αλήθεια στον λαό του για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Οτι δηλαδή δεν υπάρχουν μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα. Ακολούθησε στον ίδιο τόνο και ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης (φωτό δεξιά), ο οποίος δήλωσε ότι οι γείτονες θα έπρεπε να ονομάζονται σλαβομακεδόνες και η γλώσσα τους σλαβομακεδονική. Μάλιστα. Ερχονται συναρπαστικές μέρες και νύχτες στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όταν αυτό θα κληθεί να κυρώσει τη συμφωνία ταυτόχρονα με την ένταξη στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το άρθρο 2 των Πρεσπών.

•Αναφέρομαι ειδικώς στο άρθρο 2, διότι πρέπει κάποια στιγμή ο κύριος Τσίπρας να πάψει να λέει ανοησίες και να προσφεύγει σε ανόητους δικολαβισμούς. Οπως ο τελευταίος, με τον οποίο κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώσει ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία αν γίνει κυβέρνηση. Ξέρει πολύ καλά ότι αυτό δεν γίνεται. Από τη στιγμή που η Βουλή θα κυρώσει τη συμφωνία και η κυβέρνηση θα στείλει γράμμα στο ΝΑΤΟ για άμεση ένταξή τους, δώρον άδωρον, Αλέξιε, όπως τα κάνατε. Σκασίλα των Σκοπιανών, αν έχουν ενταχθεί στο μεταξύ, αν μια χώρα μεταξύ των 28 πάρει πίσω τη συμφωνία για το όνομα. Θα ονομάζονται σκέτο Μακεδονία!

•Δεν ξέρω, πάντως, τι συμβαίνει εκεί στον Βορρά, αλλά μεγάλη ανησυχία διακρίνω. Τραμπ, Μάτις (υπουργός Αμυνας ΗΠΑ), Μέρκελ, Στόλτενμπεργκ, Γιούνκερ, όλος ο πλανήτης έχει πέσει πάνω σε 1.000.000 ανθρώπους για να ψηφίσουν «ναι». Εάν οι Σκοπιανοί ήταν Κύπριοι και είχαν διεθνή πίεση σαν αυτή, θα ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα. Θα απαντούσαν «όχι». Αλλά δεν είναι. Γι’ αυτό και θα απαντήσουν κατά πάσα πιθανότητα «ναι». Να δούμε, όμως, αν θα πάνε οι μισοί.

• Καλές είναι οι προσωπικές σχέσεις Καραμανλή – Μητσοτάκη όσο και αν κάποιοι στα περιβάλλοντα προσπαθούν να τις φορτίσουν. Συναντώνται και δειπνούν τακτικά μετά συζύγων και ανταλλάσσουν απόψεις επί όλων των θεμάτων. Με δεσμεύει το off the record για να πω πού και πότε συναντήθηκαν τελευταία φορά.

Κ.

ΥΓ: Με τη μηχανή του συνεχίζει να κινείται στο κέντρο της Αθήνας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αρνούμενος να επιβιβαστεί σε κρατική Μερσεντές. Η στήλη τον πέτυχε να αναχωρεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βάζοντας το κράνος του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα