Κομματικά δανεικά και αγύριστα

Να ελεγχθούν αυστηρά και ποινικά για τα θαλασσοδάνεια οι τραπεζικές διοικήσεις και οι κομματικές ηγεσίεςΑπό τον
Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*

Ο πως γνωρίζουμε άπαντες, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. χρωστούν πάνω από 400.000.000 ευρώ. Δάνεια επί δανείων που δόθηκαν με μόνη εγγύηση την κρατική επιχορήγηση. Αυτή θεσπίστηκε, υποτίθεται, για να μην προσφεύγουν τα πολιτικά κόμματα σε μαύρο χρήμα από επιχειρηματίες, που δημιουργεί τις συνεπακόλουθες δουλείες. Εδώ 12 παρδαλές μαϊμούδες πεθαίνουν από τα γέλια.

Τα κόμματα, αυτά που πιάνουν τουλάχιστον 1,5%, και την κρατική επιχορήγηση παίρνουν και στους προθαλάμους των επιχειρηματιών ξεροσταλιάζουν για κάνα μπικικίνι. Σχεδόν όλα τα κόμματα. Οι λούμπεν τύποι που στην Ελλάδα παριστάνουν την ελίτ. Με αισθητική σκυλάδικου και άπατριν αγραμματοσύνη, πλην ελαχίστων, μοιράζανε για χρόνια αναλογικά σε όλους. Το ξέρουν και οι πέτρες πως οι νταβατζήδες έκαναν χρυσές δουλειές με έναν πελάτη, το κράτος, τουτέστιν εσένα, φορολογούμενε μνημονιακέ ραγιά, με τη συνδρομή του πολιτικού προσωπικού, στο οποίο μοίραζαν αναλογικά μέρος της λείας. Ητοι πιο πολλά στο κυβερνών κόμμα, λιγότερα στην αξιωματική αντιπολίτευση και από κάνα πακετάκι στους μικρούς της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως, για να τους κρατάνε ζεστούς και πρόθυμους για το μέλλον, για καμιά τροπολογία, φωτογραφική, για κάνα ξεκάρφωμα, καμιά επίθεση σε κάναν αντίπαλο επιχειρηματικά ή δύστροπο κι ανυπάκουο πολιτικά. Money talk, bullshit walk, λένε οι σοφοί και τσαμπουκαλήδες Γιάνκηδες.

Τα δε δάνεια τα κόμματα τα παίρνανε αέρα μπανά οι κομματαρχαίοι. Από εμάς τους κοινούς θνητούς οι τράπεζες ζητάνε υποθήκη σε ακίνητο, εγγυητές, εξετάσεις αίματος, ούρων, ένα νεφρό κι άμα δεν πληρώνουμε, έρχονται κατά κύματα οι δικαστικοί επιμελητές, οι καταγγελίες δανείων, οι διαταγές πληρωμής και οι πλειστηριασμοί. Οι κομματαρχαίοι τα παίρνανε ύστερα από συνεννοήσεις σε κοκτέιλ σε βίλες και καφεδάρες στο Κολωνάκι, με μια χειραψία και εγγύηση, είπαμε, την κρατική επιχορήγηση. Παρ’ όλα αυτά, άλλοι πληρώνανε λίγα κι άλλοι τίποτα, και παρά το μαύρο χρήμα των επιχειρηματιών και την κρατική επιχορήγηση, δεν τους φτάνανε. Τα τρώγανε όλα και έμειναν τα φέσια, όπως τελικώς αποδεικνύεται.

Τι λένε σε εσάς τους πολίτες όλοι οι επίδοξοι εθνοσωτήρες που κυβέρνησαν ή θα κυβερνήσουν; Να τρώτε το φαΐ σας, να βγάλετε τη μνημονιακή ποινή σας, να απλώνετε τα πόδια σας ως εκεί που φτάνει το πάπλωμα, πληρώνοντας τους φόρους σας, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΕΦΚΑ.
Αυτοί όμως τι έκαναν; Τα ακριβώς αντίθετα και τώρα, άμα βαρέσουν κανόνι, θα τα πληρώσετε εσείς, αφού η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έγινε με χρήματα που πληρώνουν οι Ελληνες πολίτες.

Για να μη λέμε πολλά, το Καταστατικό της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ρητά και κοφτά απαγορεύει τον τραπεζικό δανεισμό. Οταν τα καταφέρουμε, η κρατική χρηματοδότηση είναι επαρκής για την πολιτική δράση, εάν είσαι νοικοκύρης και δεν έχεις άλλα στο μυαλό σου.

Είναι απαράδεκτο μια κακοδιαχείριση δεκαετιών να επιβραβευτεί με άφεση χρέους, όταν οι τράπεζες τσακίζουν τους πολίτες για πολύ λιγότερα χρήματα, οι οποίοι χάνουν την πατρική περιουσία τους με κάθετη άνοδο των αποποιήσεων κληρονομιάς, λόγω της βαριάς φορολόγησης. Πρόκειται για νομιμοφανή ληστεία.
Πρέπει, επομένως, να ελεγχθούν αυστηρά και ποινικά οι τραπεζικές διοικήσεις που χορήγησαν αυτά τα θαλασσοδάνεια και οι κομματικές ηγεσίες που τα έλαβαν και τα διασπάθισαν. Οτιδήποτε άλλο είναι συνενοχή και υπόθαλψη.

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα