Πώς ξεγελάστηκε ο Άρης

Ουδείς εχέφρων άνθρωπος (πρέπει να) παίρνει στα σοβαρά το ΚΚΕ. Η επιχειρηματολογία του είναι, κατά το κοινώς λεγόμενο, για τα μπάζα.Αυτό που θα διαβάσετε συνέβη πριν περίπου 2 μήνες, ντάλα καλοκαίρι, αλλά διατηρεί την φρεσκάδα του και δεν πρέπει να το φάει το σκοτάδι των…σκοταδιστών.

Διαβάζω στον «Ριζοσπάστη» με ημερομηνία  «Σάββατο 7 Ιούλη-Κυριακή 8 Ιούλη», ένα άρθρο του κ. Μάκη Μαίλη (μέλους της ΚΕ και υπευθύνου του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ)  ότι το «τελευταίο διάστημα παραδόθηκε στο Αρχείο του ΚΚΕ ένα συγκλονιστικό κείμενο». Και συνεχίζει το δημοσίευμα, ότι το κείμενο αυτό ανήκει σε ένα παλαίμαχο κομμουνιστή, ο οποίος δεν ζει πιά και είναι πλήρως αξιόπιστο, διότι επικαλείται τις μαρτυρίες και άλλων αξιόπιστων συντρόφων, που επίσης δεν ζουν πιά. Λέει λοιπόν ο μακαρίτης σύντροφος, ότι τον Δεκέμβρη του 1946 (τώρα κοντά δηλαδή…) αντάμωσαν στο σπίτι του οι προαναφερθέντες μακαρίτες και του είπαν ότι ο Μιζέριας (ο Άρης ντε…), υπέγραψε την είς διπλούν (μια κανονική και μία συμπληρωματική) ,«Δήλωση Μετανοίας» που του πάσαρε ο Μανιαδάκης όχι επειδή ήτανε κότα λειράτη, αλλά επειδή έτσι τον διέταξε ο Ζαχαριάδης, επειδή ο Άρης – λέει – έπρεπε να είναι έξω, για την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ, που το είχε ξεδοντιάσει ο Μεταξάς. Όμως από το κονσέρτο για μακαρίτες, μαθαίνουμε ότι ούτε ο Ζαχαριάδης τον είχε διατάξει. Αυτός που του μετέφερε την εντολή, δήθεν του Ζαχαριάδη, ήταν ο Μιχάλης Τυρίμος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, όμως στην πραγματικότητα δεν υπήρχε εντολή, αλλά ο Άρης παγιδεύτηκε.

Τώρα, γιατί ο σύντροφος κράταγε αυτό το στοιχείο – βόμβα 71 χρόνια και άφηνε να σπιλώνεται το όνομα του Άρη που στο μεταξύ είχε παραβιάσει τα 3/4  του κοινού ποινικού κώδικα με καταδίκες για κλοπές, πλαστογραφίες  κ.λπ, είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω.

Καλά ρε σύντροφε, κρατάνε κρυμμένους τέτοιους θησαυρού που αποκαθιστούν πλήρως τον αρχιεγκληματία; Και οι άλλοι οι μακαρίτες, γιατί δεν αντέδρασαν; Έπρεπε να πουν στον μακαρίτη νο 1: «Ρε μεγάλε σου είπαμε κάτι. Γιατί δεν το βγάζεις στη φόρα και αφήνεις να νομίζει ο κόσμος, ότι ο Άρης είναι λίγο χειρότερος από τον Ντίλιγκερ;» Και κάτι ακόμα. Αφού ο μακαρίτης νο 1 επέλεξε τη οδό της μούγκας, γιατί δεν βγήκαν αυτοί  να τα πούνε;

Και να ρωτήσουμε τον σύντροφο Μαίλη. Ποιος του έφερε αυτό το ντοκουμέντο; Γιατί το μυστηριώδες «παραδόθηκε στο Αρχείο του ΚΚΕ ένα συγκλονιστικό κείμενο», που αναφέρει στο άρθρο του, είναι μεν συγκλονιστικό, αλλά μόνο ως προς την  αφέλειά του. Το παιδί φάντασμα αποκλείεται να του το έφερε. Κάποιος με σάρκα και οστά. Γιατί δεν τον ρώτησε σχετικώς;  Ή μήπως τον ρώτησε και η απάντησή δεν λέγεται; Ή μήπως δεν τόφερε κάποιος, αλλά απλώς το…σκέφτηκε κάποιος;

Ηθικόν δίδαγμα: Πάνε τα 2,5 ευρώ…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα