Πώς θα γίνει η απαλλαγή των πυροπλήκτων από τον ΕΝΦΙΑ!

Δεν θα απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι προκειμένου να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που φέρουν δελτίο επανελέγχου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.Το αίτημα των πυροπλήκτων που εκφράστηκε κατά την παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου στο Μάτι την Τετάρτη ανέλαβε να υλοποιήσει το υπουργείο Υποδομών σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Αναλυτικά οι οδηγίες για την οριστική απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ:

• Για τους δικαιούχους που έχουν καταθέσει αίτηση και δήλωση συναίνεσης για το έκτακτο βοήθημα των 5.000 ευρώ, συντάσσεται κατάλογος με επεξεργασία των στοιχείων των δελτίων επανελέγχου και των αιτήσεων, από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της ΑΑΔΕ.
• Η επεξεργασία στοιχείων και η σύνταξη καταλόγου δικαιούχων θα συνταχθούν τμηματικά και το αργότερο ως τις 20/9/2018, ανά δελτίο επανελέγχου (αριθμός), ΑΦΜ ιδιοκτήτη, ΑΤΑΚ (αριθμός ακινήτου στο Ε9) και τηλέφωνο επικοινωνίας. Στο αρχείο αυτό θα συμπεριλαμβάνονται και εγγραφές για τυχόν συνιδιοκτήτες που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
• Η ΑΑΔΕ, ως τις 21/9/2018, θα ενημερώσει τους ιδιοκτήτες με μήνυμα στον λογαριασμό τους στο TAXISnet.
• Φορολογούμενοι που δεν θα έχουν λάβει το σχετικό μήνυμα στον λογαριασμό τους στο TAXISnet και δεν θα έχουν καλέσει στο ΚΕΦ της ΑΑΔΕ ως την Τρίτη 25/9 θα χρειαστεί να επισκεφθούν προς τον σκοπό αυτό τη ΔΟΥ τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα