Απειλεί και με Αττίλα 3 ο Ερντογάν!

Ο «σουλτάνος» περιέγραψε το σενάριο νέας εισβολής στην Κύπρο και απέκλεισε την απόσυρση του κατοχικού στρατού!Προκαλεί και απειλεί με νέο Αττίλα ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως «μπορούμε να φτάσουμε μέσα σε λίγα λεπτά στην Κύπρο από τα δικά μας εδάφη», αφήνοντας σαφέστατα να εννοηθεί πως, αν προκληθεί η χώρα του ή δεν πάρει αυτά που θέλει όσον αφορά τα ενεργειακά της ανατολικής Μεσογείου, μπορεί να κάνει νέα εισβολή.

Επίσης ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα από τη Μεγαλόνησο, επισημαίνοντας «θα αυξήσουμε κιόλας τις δυνάμεις μας». Ο Τ. Ερντογάν επέλεξε να χτυπήσει τη στιγμή που βρισκόταν στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και συναντιόταν με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την ώρα που φαίνεται να ανοίγει πάλι το θέμα των συνομιλιών για το Κυπριακό. 

Επιστρέφοντας, λοιπόν, από το Αζερμπαϊτζάν και πριν μεταβεί στο Σότσι, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα στρατιωτικής βάσης στην “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”. Είναι θέμα λίγων λεπτών να φτάσουμε εκεί από τα δικά μας εδάφη, όπως και να φτάσουμε στην ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα είναι αυτή που δεν έχει μια τέτοια εγγύτητα. Ομως υπάρχει ο ψυχολογικός παράγοντας. Αν υπάρχει όμως ανάγκη, θα φτιάξουμε στρατιωτική βάση εκεί. Είναι σημαντική η στρατιωτική ύπαρξή μας εκεί».

Ο εμπρηστικός λόγος του κ. Ερντογάν συνεχίστηκε: «Μας λένε πως πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτικών μας δυνάμεων. Μη μας παρεξηγήσουν, όμως, δεν θα μειώσουμε τον αριθμό των δυνάμεών μας. Θα τον αυξήσουμε, δεν θα τον μειώσουμε. Δεν ακούν λόγια.

Αν άκουγαν, θα είχαμε λύσει το θέμα με τον Κόφι Ανάν. Τι υποσχέθηκαν στο δημοψήφισμα και τι έκαναν; Eμείς είπαμε το “ναι”, εκείνοι “όχι”. Εβαλαν αυτούς στην Ε.Ε., εμάς μας άφησαν έξω. Από εδώ και πέρα για εκεί όποια είναι η δική μας συνταγή που ανακοινώνουμε, θα εφαρμόσουμε αυτή τη συνταγή» κατέληξε απειλώντας.
Προκλητικός εμφανίστηκε και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος διαμήνυσε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνουν μειονότητα σε μια Κύπρο στην οποία θα κυβερνούν οι Ελληνοκύπριοι.

«Οι Ελληνοκύπριοι στο παρελθόν θεώρησαν ότι το νησί είναι μονάχα δικό τους. Επιχείρησαν να το ενώσουν με την Ελλάδα. Αυτό δεν ήταν δυνατό, άλλωστε, και δεν έγινε» είπε σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα