Οι Ρουβίκωνες, με νέο «ντου», διέσυραν διεθνώς την Ελλάδα

Εκτεθειμένη η ΕΛ.ΑΣ. από τον βανδαλισμό της πρεσβείας του Ιράν! Από ΕΔΕ ο φρουρόςΘρασύτατη καταδρομική επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν πραγματοποίησαν χθες τα ξημερώματα περίπου 10 μέλη του Ρουβίκωνα, που πέταξαν μπουκάλια με μπογιές εναντίον του κτιρίου και έκαναν γυαλιά καρφιά το κουβούκλιο του φρουρού. 

Ωστόσο, την… παράσταση έκλεψε ο ειδικός φρουρός, που εκείνη τη στιγμή εκτελούσε χρέη σκοπού, καθώς η αντίδρασή του τη στιγμή της επίθεσης της αναρχικής ομάδας έχει προκαλέσει τριγμούς στην Ελληνική Αστυνομία. Στο βίντεο που ανήρτησε ο Ρουβίκωνας απεικονίζεται να φορά λευκό μακό μπλουζάκι, αντί για στολή, και να παρακολουθεί αμέτοχος την επίθεση των κρανοφόρων με το υποπολυβόλο MP5 στον ώμο!

Χαρακτηριστικά είναι όσα ακούγονται στο υλικό, όταν ένας εκ των επιτιθεμένων πλησιάζει τη σκοπιά λέγοντας στον φρουρό: «Εβγα, σε παρακαλώ, από τη σκοπιά – θα χτυπήσεις από τα τζάμια»! Την ίδια στιγμή διακρίνεται ο ειδικός φρουρός να απομακρύνεται από τη σκοπιά έχοντας περασμένο χιαστί το υποπολυβόλο και απλώς να κοιτάζει τους κρανοφόρους να σπάνε το κουβούκλιο και να εξαπολύουν μπουκάλια με μπογιές εναντίον του κτιρίου όπου στεγάζεται η ιρανική πρεσβεία.

Στη συνέχεια, αφήνει τους δράστες να φύγουν στην κυριολεξία ανενόχλητοι, ενώ ένας από αυτούς τον προειδοποιεί: «Μην τολμήσεις να ειδοποιήσεις»! Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει διατάξει ΕΔΕ για τη στάση του ειδικού φρουρού, ενώ, μετά τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο αρχηγός συγκάλεσε χθες το πρωί έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων αξιωματικών. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, ήταν ιδιαιτέρως αυστηρός στις παρατηρήσεις του σχετικά με την εκκωφαντική έλλειψη αντίδρασης της Αστυνομίας στις επιθέσεις της συγκεκριμένης αναρχικής ομάδας.

Οπωσδήποτε, δεν θα ήταν το καλύτερο να κάνει χρήση του όπλου του ο ειδικός φρουρός -και μάλιστα απέναντι σε αόπλους-, όμως δεν έπραξε το παραμικρό σε σχέση με όσα ορίζει ο κανονισμός για την αντιμετώπιση επιθέσεων. Πρώτο μέλημά του θα έπρεπε να είναι να ενημερώσει την υπηρεσία του, προτού ακόμη εκδηλωθεί η επίθεση, κάτι που προϋποθέτει ότι θα είχε τεταμένη την προσοχή του, ώστε να δει εγκαίρως τους επιτιθεμένους. Στη συνέχεια όφειλε να τους αποτρέψει χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ένα υλικό που άλλωστε προβλέπεται στον εξοπλισμό φρουρού στατικού στόχου. Ομως, δεν έκανε τίποτε από αυτά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα