Οι μεγιστάνες επενδύουν στον Τύπο!

Ολοένα περισσότεροι μεγαλοεπενδυτές στρέφονται το τελευταίο διάστημα στην εξαγορά ιστορικών τίτλων στον χώρο της έντυπης ενημέρωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon Τζεφ Μπέζος, που το 2013 έκανε την αρχή αγοράζοντας τη «Washington Post», πέρυσι η χήρα του Στιβ Τζομπς, Πολίν, έσπευσε να αποκτήσει το πλειοψηφικό μερίδιο στο περιοδικό «The Atlantic».

Χθες έγινε γνωστό πως και το ιστορικό περιοδικό «Time» αλλάζει χέρια, μια και σχεδόν οκτώ μήνες μετά την πώλησή του στην αμερικανική εταιρία μέσων μαζικής ενημέρωσης Meredith Corporation ο συνιδρυτής της Salesforce.com, Μαρκ Μπένιοφ και η σύζυγός του αγόρασαν τον τίτλο αντί του ποσού των 190.000.000 δολαρίων!

«Η δύναμη του “Time” ήταν πάντα στη μοναδική αφήγηση για θέματα που αφορούσαν ανθρώπους και γεγονότα που μας επηρεάζουν όλους και που μας συνδέουν όλους» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο Μπένιοφ αμέσως μετά την επίτευξη της συμφωνίας. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι οι νέοι ιδιοκτήτες του περιοδικού θα ασχοληθούν επενδυτικά με το «Time», καθώς «δεν θα συμμετέχουν στις καθημερινές συζητήσεις ή στις δημοσιογραφικές αποφάσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μπένιοφ αναλαμβάνουν το περιοδικό σε μια αβέβαιη εποχή για τα έντυπα μέσα ενημέρωσης, καθώς το «Time» έχει μειώσει το τιράζ του και αγωνίζεται να βρει λύσεις στο πρόβλημα της πτώσης που έχουν καταγράψει τα διαφημιστικά έσοδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα