Αισιόδοξος ο Αναστασιάδης για πρόοδο στον ΟΗΕ

Την ελπίδα ότι «οι εξελίξεις στη Νέα Υόρκη θα είναι τέτοιες που θα βοηθήσουν έτσι ώστε να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος» για το Κυπριακό εξέφρασε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης……στη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει των επαφών τους στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός έχουν πάντοτε εμπιστοσύνη και στην κυπριακή κυβέρνηση και στον κυπριακό λαό για τις επιλογές τους. Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης αναγνώρισε ότι «η στενότατη συνεργασία που έχουμε είναι και το θεμέλιο στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για να αντιμετωπίσουμε είτε το Κυπριακό είτε άλλα προβλήματα που οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν». «Είναι πάντοτε στενή η επικοινωνία των δύο κυβερνήσεων» είπε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην τρέχουσα γεωπολιτική συγκυρία, εκφράζοντας την πεποίθηση μιας ευρύτερης στήριξης του διεθνούς παράγοντα στο εθνικό θέμα και μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα. «Νομίζω ότι αυτή η σταθερή μας στάση έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις στις προσπάθειές μας και αναγνώρισης της στάσης αυτής» τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει:

«Γνωρίζω βεβαίως ότι τώρα βρισκόμαστε σε μια νέα περίοδο όπου πρέπει να κουβεντιάσουμε για τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις».

Ο Κύπριος Πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ευχή να ξαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος, εφόσον -όπως είπε- ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτιέρες κρίνει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα