Ο Γιάννος με τη γίδα στη πλάτη

Νέα στοιχεία «φωτιά» διαβιβάστηκαν στη Βουλή για τις μίζες των εξοπλιστικών επί Σημίτη

«Εσπασαν» τους λογαριασμούς στην Ελβετία και την Κύπρο   Επένδυε σε χρυσό – ασήμι ο… μετρ της οικονομικής απάτης

Ψάχνουν εάν η χλιδάτη βίλα στη Σύρο ήταν προϊόν δωροδοκίαςΗ Θέση μας: Τι κάνει η Δικαιοσύνη με τον Κώστα Σημίτη;

Διαβάστε επίσης:

►Μηνύσεις (!) για τις εκκρεμείς συντάξεις

►Το διπλό μήνυμα του Καραμανλή προς ΠΑΣΟΚ και «υβριστές»

►Euromedica: Η υπόθεση στα χέρια της εισαγγελέως

►«Καμπάνες» στην ΕΛ.ΑΣ. για το σόου του Ρουβίκωνα

►Ποινή 42 ετών στον βιαστή της φοιτήτριας στη Δάφνη!

►Καμπάνες εκλογών από ΑΝ.ΕΛ.

Νέα ράμματα για τη γούνα του Γιάννου

Στη Βουλή επιπλέον δύο δικογραφίες για εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας του και για την πώληση της βίλας του στη Σύρο

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, καθώς είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος και με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, πέραν αυτής του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, για την οποία καλείται να δώσει εξηγήσεις στο τέλος του μήνα.

Λίγες μόλις ημέρες προτού ο Γιάννος Παπαντωνίου περάσει το κατώφλι του ανακριτή, διαβιβάστηκαν στη Βουλή δύο δικογραφίες με νέα στοιχεία που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία υπογράφηκαν επί υπουργίας του, αλλά και στη μεταβίβαση της περίφημης βίλας του πρώην υπουργού στη Σύρο. Να θυμίσουμε ότι για το συγκεκριμένο χλιδάτο σπίτι η «δημοκρατία» με σειρά δημοσιευμάτων αποκάλυψε ότι είχε παρανόμως (με πλαστή φορολογική ενημερότητα) επιχειρηθεί να μεταβιβαστεί.

Οι απαντήσεις από τις δικαστικές συνδρομές που έφτασαν στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης από την Κύπρο και την Ελβετία φαίνεται ότι άλλαξαν τα έως τώρα δεδομένα, με αποτέλεσμα η σκυτάλη να περάσει στη Βουλή. Τώρα, όπως έγινε και στην υπόθεση της Novartis, η Βουλή θα αποφανθεί αν το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί, στην περίπτωση που δεχτεί ότι τελέστηκε στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων ή «επ’ αφορμή» αυτών, ανάβοντας έτσι το πράσινο φως στην τακτική Δικαιοσύνη να ερευνήσει το ενδεχόμενο να απαγγελθεί σε βάρος του πρώην υπουργού συμπληρωματική κατηγορία.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου είναι ήδη αντιμέτωποι με ένα βαρύ κατηγορητήριο, το οποίο αριθμεί περίπου 800 σελίδες, και σε αυτό φέρεται ότι καταγράφεται η δαιδαλώδης διαδρομή του «μαύρου» χρήματος μέσω offshore εταιριών, τραπεζικών λογαριασμών και υπολογαριασμών. Σύμφωνα με την κατηγορία, το ζεύγος Παπαντωνίου, το οποίο αρνείται την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, κατηγορείται για νομιμοποίηση περίπου 3.000.000 ευρώ, ενώ η ζημία του Δημοσίου εκτιμάται ότι αγγίζει τα 400.000.000 ευρώ.

Από την έρευνα φέρεται ότι προέκυψε πως χρησιμοποιήθηκαν ως «πλυντήριο» πλήθος τραπεζικών λογαριασμών και υπολογαριασμών μέσω των οποίων εκτελέστηκαν εκατοντάδες κινήσεις εντός του χρηματοπιστωτικού τομέα. Μέρος των επίμαχων χρημάτων φέρεται ότι διατέθηκε στην αγορά ακινήτων, χρυσού αλλά και ασημιού. Στόχος των ενεργειών του πρώην υπουργού και της συζύγου του ήταν, σύμφωνα με την κατηγορία, να χαθούν τα ίχνη του χρήματος και ταυτόχρονα να προσδώσουν νομιμοφάνεια στις κινήσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ως αφετηρία των διαδρομών του χρήματος καταγράφονται στο κατηγορητήριο επτά λογαριασμοί στις ελβετικές τράπεζες EFG BANK, Credit Lyonnais (Suisse), UBS A.G., Gredit Suisse, Hypo Swiss Bank, οι οποίοι φέρεται ότι «έσπασαν» σε 35 υπολογαριασμούς μέσω των οποίων εκτελέστηκαν εκατοντάδες κινήσεις επενδύσεων. Τελικά, τα χρήματα, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, κατέληγαν σε συγκεκριμένο λογαριασμό και στη συνέχεια «έσπαγαν» και πάλι σε άλλους, στους οποίους φέρεται ότι εμφανίζονταν ως συνδικαιούχος η Σταυρούλα Κουράκου και ως τελικός αποδέκτης ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Σε ουγγιές χρυσού και ασημιού «επένδυε» το μαύρο χρήμα!

Επενδύσεις σε χρυσό και ασήμι φέρεται ότι έκανε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, καθώς, σύμφωνα με την κατηγορία, με μέρος του «μαύρου χρήματος» από τα εξοπλιστικά προγράμματα αγοράστηκαν τα πολύτιμα μέταλλα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του πρώην υπουργού περιγράφεται ότι από την έρευνα διαπιστώθηκε πως ποσά από τους επίμαχους υπολογαριασμούς κινήθηκαν στην αγορά χρυσού και ασημιού. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως αγοράστηκαν 200 ουγγιές χρυσού και 600 ασημιού. Αρμόδια πηγή σχολίαζε με νόημα πως ο Γιάννος Παπαντωνίου, ως πρώην τσάρος της οικονομίας και καλός γνώστης των οικονομικών δεδομένων, επέλεξε αυτού του τύπου τις επενδύσεις σε μια προσπάθεια να… προστατευτεί από την παγκόσμια χρηματοοικονομική αστάθεια. Αλλωστε, είναι γνωστό πως ο χρυσός παραμένει αδιαφιλονίκητα το πιο δημοφιλές επενδυτικό μέταλλο, ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν πως το ασήμι ενδεχομένως να έχει πολύ καλύτερες αποδόσεις στο μέλλον!

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Το άκουσαν στη Ν.Δ.;

Ακόμη δύο καυτοί φάκελοι, που έχουν το όνομα του Γιάννου Παπαντωνίου, κατέφτασαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο ένας αφορά το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και ο δεύτερος το «θερινό ανάκτορο» του πρώην υπουργού, στη Σύρο. Το τι θα πράξουν οι βουλευτές για τον πάλαι ποτέ… αστέρα του ΠΑΣΟΚ με το… χρυσό ταλέντο είναι δικαίωμά τους και θα τους κρίνει η Ιστορία.

Η απορία μας είναι τι θα κάνει η Ν.Δ. Δηλαδή εάν επιμένει στην πρότασή της να κατεβάσει τον γιo του Γιάννου στη Μαγνησία ως υποψήφιό της. Εκτός εάν θεωρεί ότι παίρνοντας το επώνυμο της μητέρας του και ως Καρτάλης, ξεπλένεται. Γιατί και για τον υιό Γιάννου υπάρχει δέσμευση λογαριασμών. Μην το ξεχνάμε…

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα