ΣΥΡΙΖΑ: «Μπρα ντε φερ» για τα νέα όργανα

Σε φάση μεγάλων αλλαγών εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει εκλογών και σε μια προσπάθεια να πάρει μπροστά ο κομματικός μηχανισμός, που ουσιαστικά υπολειτουργείΑυτό ήταν, άλλωστε, το βασικό θέμα της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας υπό τον Αλέξη Τσίπρα και ενώ η Κεντρική Επιτροπή αποφασίστηκε να συγκληθεί στις 5-6 Οκτωβρίου.

Εκεί θα τεθούν προς έγκριση τα νέα σχέδια της κομματικής οργάνωσης, που περιλαμβάνουν αλλαγές, όπως η κατάργηση τόσο του Πολιτικού Συμβουλίου όσο και του Εκτελεστικού Συμβουλίου και η δημιουργία ενός ενισχυμένου κομματικού οργάνου, στο οποίο θα μετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη της Κουμουνδούρου και κορυφαίοι υπουργοί. Πιστεύεται ότι η νέα Πολιτική Γραμματεία που θα προκύψει έπειτα από αυτές τις διεργασίες θα ενισχύσει τον ρόλο του Πάνου Σκουρλέτη ως γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και τις οργανώσεις, θεωρητικά βέβαια, διότι στον ΣΥΡΙΖΑ οι αλλαγές θα έχουν αναφορά καθαρά στους νέους εσωτερικούς συσχετισμούς…

Σε κάθε περίπτωση, οι παρασκηνιακές διεργασίες στην Κουμουνδούρου έχουν χτυπήσει κόκκινο δεδομένης της διάστασης που υπάρχει ανάμεσα σε εκτεταμένο τμήμα της κομματικής βάσης και τους «53», από τη μία, με το Μέγαρο Μαξίμου και το περιβάλλον του πρωθυπουργού, από την άλλη. Οι Νίκος Φίλης και Ευκλείδης Τσακαλώτος διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο στα κομματικά δρώμενα, ενώ το Μαξίμου μέσω της προεδρικής τάσης επιθυμεί να ελέγξει πλήρως την Κουμουνδούρου.

Οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές και ο Πάνος Σκουρλέτης καλείται σε ασκήσεις ακροβασίας προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο μεγάλες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον και τα πρόσωπα που θα προταθούν να στελεχώσουν τη νέα Πολιτική Γραμματεία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα